Göynük, Belek'e rakip oluyor...

Kemer’in Göynük Beldesi, yeni bir golf alanının yapılması için artık gün saymaya başladı. Göynük çayının ıslah edilerek toplam 820 dönüm alan üzerinde kurulması planlanan Golf Sahaları ve spor kompleksi için ön hazırlıklar devam ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Göynük, Belek'e rakip oluyor...

Halil ÖNCÜ ( KEMER )

 
Türkiye, son yıllarda art arda hizmete giren uluslararası nitelikteki golf tesisleriyle dünya golf severlerini bir araya getiriyor. Nezaketin, kalitenin ve prestijin buluştuğu seçkin bir golf merkezi konumuna dönüşen ülkemizde özellikle Antalya'nın 30 km. doğusunda yer alan Belek beldesi gerek eşsiz kültürel, tarihsel ve doğal yapısıyla gerekse nitelikli golf sahaları ve tesisleri ile eşsiz bir golf turizmi potansiyeli oluşturuyor.
 
Kemer’in Göynük Beldesi de yeni bir golf alanının yapılması için artık gün saymaya başladı. Göynük çayının ıslah edilerek toplam 820 dönüm alan üzerinde kurulması planlanan Golf Sahaları ve spor kompleksi için ön hazırlıkların sürdüğünü belirten Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Golf ve spor kompleksinin hayata geçmesi durumunda Kış turizminin bölge için çok hareketleneceğini söyledi.
 
Başkan Topaloğlu “ Göynük çayının ıslah edilerek bu bölgede kurulması planlanan Golf sahası ve spor kompleksi için 700 dönüm ormandan turizme tahsis edilmiş durumda. Kalan 120 dönüm alan Milli parklara ait. Bu alan da turizme tahsis edildiği andan itibaren, daha önce Göynük Belediyesi olarak iki meclis kararında aldığımız Golf ve spor kompleksi yapılacak kararımız da hayata geçmiş olacak. Böylece burada 820 dönüm alanda golf ve spor kompleksleri yer alacak. Bu da özellikle kış turizmine büyük katkı sağlayacak diye düşünüyorum.” Dedi.
 
Golf turizmi ile 1985 yılında tanıştık...
 

Golfün, ilk  olarak Hollanda' da  oynandığı  söylenmekle  birlikte  aslında  nerede  ve ne  zaman  başladığı  kesin  olarak  bilinmemektedir. 15.yüzyılda İskoçya' da yaygınlaşan golf neredeyse  İskoçların  ulusal  oyunu  oldu. Bugün A.B.D' de İngiltere' den  daha  yaygın  olarak  oynanmaktadır. Türkiye  Golfle  1895  yılında  tanıştı ve  Antalya  Belek  Bölgesi  golf  turizmine  açıldı. 1990-2002    yılları  arasında  İstanbul' da  2 , Antalya' da 4  adet  olmak  üzere  11  yılda  6  adet  golf  sahası  yapıldı.  Bu sahalara yenileri eklenmekte.

 
Avrupa Birliği verilerine göre bir golf turistinin bıraktığı para o ülkeye gelen normal turistin bıraktığı paranın en az 5 katı değerinde.  Golfü aristokratların sporu değil, sporun aristokratı olarak kabul edersek, golf, gittiği her yere birçok şeyi de beraberinde götürüyor. Golf, beraberinde büyük gelir getiren bir endüstri olarak kabul ediliyor. Golf oynamak için ülkeye gelecek turist, normal turistten daha çok harcama yapıyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.