Goldtrail battı, 16 bin kişi mağdur...

Türkiye ve Yunanistan’a turlar düzenleyen tur operatörünün iflası 16 bin kişiyi mağdur etti. İngiliz BBC ve Daily Mail gazetesinin haberine göre, 2 bin kişi de rezervasyonlarını iptal etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Goldtrail battı, 16 bin kişi mağdur...

Hissedarları arasında Abdülkadir Aydın isimli bir Türk’ün de yer aldığı Goldtrail, ‘Müşterilerini yatak odasında perde bulunmayan otellere yönlendiriyor’ gibi kalite sorunlarıyla ilgili şikayetler üzerine BBC’de yayınlanan Wachdog programında mercek altına alınmıştı. İngitere’de, Türkiye’ye yönelik tatil satışları ile de tanınan özellikle Ege Bölgesi’nde bulunan küçük kapasiteli konaklama tesislerine turist gönderen ve uçak firması da olan Gold Trail Holidays’in iflas ettiği yönündeki iddialar doğrulandı. İngiliz Sivil Havacılık Kurumu, uzun süredir mali sıkıntı yaşayan firmanın faaliyetlerinin son bulduğunu açıklarken, “Henüz tatile çıkmamış olanlar acenteleriyle irtibata geçsin” denildi.

 

Goldtrail’ın iflasıyla beraber İngiliz basınında yer alan haberler, özellikle şirketin Türkiye ve Yunanistan için düzenlediği tatil programlarına katılanların zor duruma düştüğü yönünde yayınlandı. Haberlerde tatillerini Türkiye ve Yunanistan’da geçiren yaklaşık 16 bin Goldtrail müşterisi İngiliz turist bulunduğuna dikkat çekilirken, şirketin iflas etmesinin ardından 2 bin müşterinin otel rezervasyonlarını iptal ettiği vurgulandı.

 

Faturanı getir...

 

İngiliz Sivil Havacılık Kurumu, iflasın ardından “Otel faturalarını getiren tatilcilere tazminatları verilecek” açıklaması yaptı. Ancak tatil programları dahilinde anlaşmalı bir havayolu şirketinin uçağıyla tatillerini geçirmek üzere Bodrum’a uçmayı planlayan 180 kişilik Goldtrail kafilesi de şirketin iflasının ardından Glasgow havalimanından geri dönmek zorunda kaldı. Şirketin özellikle en yoğun tatil dönemi içerisindeyken batmasıyla acentada çalışan 50 kişinin de işsiz kaldığının altı çiziliyor.

 

Oteller ‘konaklama parası’ istedi...

 

İngiltee’de yayınlanan Daily Mail Gazetesi’ne konuşan Kuşadası’nda tatil yapan Norma Sharland, iflas haberinin ardından kaldıkları otelden günlük 25 pound’luk konaklama ücreti talep edildiğini belirtti. Norma Sharland, “Otel yönetimi ödeme yapmazsak odamızın boşaltılıp çantalarımızın sokağa atılacağını söyledi. Acentamızdan satın aldığımız tatil programı zaten konaklama bedelini de içeriyor ve ben bu parayı peşin olarak ödedim. Otel yönetimi bu parayı benden tekrar istiyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.