Gökçeada Havaalanı açıldı...

Türkiye’nin en büyük adası olan Çanakkale Gökçeada’da inşaatına 1996 yılında başlanan İnsanı Yardım Amaçlı Havaalanı, dün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Alan, sivil uçuşlar da açık olacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gökçeada Havaalanı açıldı...

Törene tek kişilik uçak sahibi 10 kişi de katıldı.  Törende konuşan Bakan Yıldırım, “Nihayet adaya ihtiyaç halinde kullanılması için bu güzel havaalanını da en son olarak kazandırmış bulunuyoruz” dedi. Yıldırım, 88 milyon TL harcanarak yapılan Gökçeada Havaalanı’nın askeri hava sahasına girdiği, bu nedenle yasak saha ilan edildiği ve sivil uçuşlara kapalı olduğu, sadece insani yardım amaçlı uçuşlarda kullanılabileceği yönündeki iddiaları yalanlandı. Yıldırım şöyle konuştu:

“Gökçeada Havaalanı her türlü hizmet için yapılmıştır. Uçuşlara mani hal yoktur. Havaalanını biz yaparız. Uçmak ticari bir iştir. Ona firmalar karar verir. Biz sadece onları teşvik edeceğiz. Bu havaalanını açık tutacağız. Uçmak isteyen herkes uçabilecek. Kimse hükümranlık hakkımız olan topraklara da yasak koyamaz.” (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.