Gloria, dünya markası oldu...

Duesseldorf Giants basketbol takımı, Gloria Giants oldu. Türk Gloria otelleri markası, Avrupa’nın en tanınmış basketbol markalarından biri olan Duesseldorf Giants takımı ile dünya arenalarına çıkıyor

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gloria, dünya markası oldu...

Almanya Basketbol Ligi takımlarından Düsseldorf Giants'a, Türk firmalarının verdiği desteği, hatta Gloria Otelleri'nin sponsorluğu ile isminin Gloria Giants olacağını ve THY ile Yayla Türk'ün destekleri, daha önce basında yer almıştı. 

 

Alman kulübünün yeni koçu Murat Didin, bu desteğin perde arkasını da SABAH'a anlattı. "Almanya, maç başına 4 binlerin üzerinde seyirciyle İspanya'dan sonra Avrupa ikincisi. Aile ağırlıklı seyirci profiliyle her maç doluyor. Her salonda VIP Lounge'a göre üst düzey gelir grubundan 500- 1000 seyirci var. Sezonluk VIP biletleri 2-3 bin euro. Ligdeki 18 takım ayrı şehirlerden. Bu şehirlerde haftasonları açık alanlarda aile organizasyonları, basketbol şölenleri düzenleniyor" diyen Didin şöyle devam etti: "Basketbola olan bu büyük ilginin içinde bulunmak, Avrupa'nın en zengin ülkesi Almanya'da ailelere, tüketicilere adını ve üretimini iletebilmek çok değerli.

 
Düsseldorf, Trier, Tübbingen, Quakenburg gibi şehirlerden farklı. Avrupa'nın en iyi yaşam koşulları içeren 12 büyük şehrinin içinde. Henkel, Ergo, Bayer gibi konularında devlerin merkezi. 50 kilometre çevresiyle Avrupa'nın lüks başkenti. Bu alandaki 10.5 milyon nüfusun 1.5 milyonu Türk. Ayrıca Bonn, Köln, hatta Belçika ve Hollanda'dan yolcularıyla Avrupa'nın en önemli havaalanlarından birisine sahip. İşte 'Neden Düsseldorf?' sorusunun yanıtı bunlar. Çevredeki 164 seçkin golf kulübünü de ekleyin. Avrupa golf turizminde iddialı Gloria, dünyada en üst sıralarda olan Türk Hava Yolları ve Yayla Türk gibi sponsorların katkılarına karşılık olarak çok önemli artı değerler katabilecek imkanlara sahip bir şehir."

 

Gloria’da Didin farkı

 

Türk Basketbolu'nun önemli çalıştırıcılarından birisi olan ve uzun yıllardır Almanya'da çalıştırdığı takımlara adeta sınıf atlatan Murat Didin, şimdi de Alman federasyonundan aldığı 'wild card' ile lige katılma hakkı elde eden Dusseldorf'u çalıştıracak.

 

‘Türk takımı gibi’

 

Turkuaz renkli formaları, ana sponsoru Gloria'nın isminde de yer alması, Türk Hava Yolları ile yapılan ortaklığı ve mücadele ettiği ligin isminin de BEKO olmasıyla adeta bir Türk takımı görüntüsünde olan Duesseldorf hakkında bilgiler veren ve kültür merkezi olan çok önemli bir Türk nüfusunun bulunduğunu söyleyen Murat Didin, "Şehirde bulunan salon da Türk Hava Yolları tarafından alındı. Yani oradaki Türk seyircilerin hissedeceği aidiyet duygusu artırıldı, orası bizim evimiz oldu" dedi.

 

Bu yılki bütçesinin bir kısmını, geçen yıldan kalan borçlar ve wild card için ödenen miktara harcayan Gloria Giants Dusseldorf'un gelecek yıllarda çok daha güçlü bir ekip olacağının altını çizen Didin, "Gloria'nın sponsorluğu çok önemli. Avrupa yatırımlarına yönelen, önemli bir golf potansiyeli bulunan firmayla ortak hareket edecek olmak beni umutlandırıyor. Almanya'da oyuncu bütçesi, sigorta ve vergilerle 3 katına çıkıyor. Bu nedenle hemen yüksek bütçelerde takım kurmak kolay değil. Ancak adım adım hedefe gidip, 3-4 yıl sonra, bu takımı Alba Berlin ve Bamberg gibi Avrupa'da da söz sahibi bir ekip haline getirmeyi istiyoruz" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.