Global Trends Report, "Turizmdeki toparlanma zaman alacak"...

Dünya Turizm Fuarı'na (WTM) katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Türkiye'de ise 2010 yılının ilk 9 ayı içerisinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, turist sayısında yüzde 6'lık bir artış yaşandığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Global Trends Report, "Turizmdeki toparlanma zaman alacak"...

Özaslan, tüm dünyada ekonomik krize bağlı olarak turist sayısında düşüş yaşandığını belirtti. Özaslan Türkiye'de ise 2010 yılının ilk 9 ayı içerisinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, turist sayısında yüzde 6'lık bir artış yaşandığını ve 9 ayda 23 milyondan fazla turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini ifade etti.

 

Özarslan, Türkiye'nin turizmdeki başarısının sonucu olarak, ''Favorite Destination'' ve ''World Travel Awards Europe'' gibi ödülleri aldığına da anımsatarak, hedefin dünya turist varışları sıralamasında ilk 5 ülke içinde yer almak olduğunu bildirdi.

 

Birleşik Krallık'ta Türkiye'nin bir tatil destinasyonu olarak geldiği noktadan çok memnun olduklarının da altını çizen Özaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Türkiye, termal, kongre, inanç, gastronomi, yatçılık, kış sporları ve golf gibi birçok alternatif turizm olanağı sunmaktadır. Ülkemizin sunduğu bu olanakları sürdürülebilir turizm anlayışı çerçevesinde geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yatırımlarımızı bu çerçevede planlamakta ve uygulamaktayız. Antalya bölgesinde golf ve ekoturizm ile ilgili yatırım çalışmaları yapılmakta.''

 

"TURİZMDEKİ TOPARLANMA ZAMAN ALACAK"

 

Fuarda Global Trends Report 2010 çalışması sonuçları da açıklandı. Bu rapora göre

turizm ve seyahat sektöründeki toparlanma zaman alacak. İyimser tahminler kriz öncesi düzeye çıkılmasını en erken 2011 sonu olarak gösterirken, ABD ve İngiltere gibi krizden en çok etkilenen ülkelerde yeniden toparlanmanın 2016’yı bulabileceği belirtiliyor.

 

MOBİL UYGULAMALAR

 

Tüketiciyi seyahat dünyasına çekmek için örnek olarak gösterilen alanların arasında ise, başını cep telefonu uygulama ve teknolojilerinin çektiği mobil sektör ile internet üzerinde kurulan sosyal paylaşım siteleri sayılıyor. Bu alanda son yıllarda Avrupa’da kullanımı hızla artan Iphone uygulamalarına vurgu yapılırken, bir çok şirket ve hatta ülkenin mobil teknolojileri, talep artırıcı unsur olarak kullanmaya başlaması da dikkatlere sunuluyor. (AJANSLAR)

 

  

   

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.