Global Ekonomik Sempozyum, İstanbul'da yapılacak...

Dünyanın araştırmaya dayalı ve çözüm odaklı tek ekonomik sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirilecek. Sempozyuma, dünyanın dört bir yanından 500’e yakın fikir önderi katılarak, global sorunlara gelecek nesiller için çözüm önerilerini tartışacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Global Ekonomik Sempozyum, İstanbul'da yapılacak...

Dünyanın araştırmaya dayalı ve çözüm odaklı tek ekonomik forumu Global Ekonomik Sempozyum (GES), bu yıl ilk defa Almanya dışında bir ülkede Türkiye’de düzenlenecek. İstanbul’da gerçekleştirilecek sempozyuma dünyanın dört bir yanından 500’e yakın fikir önderi katılarak, global sorunlara gelecek nesiller için çözüm önerilerini tartışacak.

 

Politika, iş dünyası, akademi, sivil toplum örgütleri, Nobel ödül sahipleri ve dünya ekonomisine yön veren dünyaca tanınmış fikir önderlerinin oluşturduğu yaklaşık 500 kişi, baskısını gittikçe artıran global problemlere çözüm önerileri üretmek üzere 3. Global Ekonomik Sempozyum (GES) için İstanbul’da bir araya gelecek. 27-29 Eylül 2010 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek sempozyum, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ev sahipliğinde ve Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso'nun himayesinde gerçekleştirilecek GES’in uluslararası temsilciliğini ise Türkiye’den Effect Halkla İlişkiler üstlendi.

 

“Global problemlere global çözümler yaratmak” amacıyla, stratejik diyalog başlatmayı hedefleyen ve Almanya’da yerleşik Kiel Üniversitesi’ne bağlı Dünya Ekonomisi Enstitüsü ve Alman Ulusal İktisat Kütüphanesi (ZBW) tarafından gerçekleştirilecek Global Ekonomik Sempozyum’da, benzerlerinden farklı olarak yıl boyunca yapılan detaylı araştırmalar, konularının uzmanları tarafından tartışılacak.

 

Global sorunlara global çözümler

 

Katılımcılarının fikirlerini paylaşabildikleri interaktif bir yapıya sahip GES’de, konular 4 ana başlık altında görüşülecek. “Küresel Ekonomi” başlığı altında, merkez bankaları, devlet borçları, kayıt dışı istihdam, kırsal kalkınmada kadınlar, teknolojilerde eğitim altyapısı, ticaret ve sermaye akımları konuları konuşulacak. Yaşlılığın finansmanı, finansal katılım yoluyla büyüme, çevre sorunlarına bağlı göçler, sürdürülebilir iş stratejisi, taşınabilir işsizlik sigortası ve mali krizde sosyal ekonomiyi büyütmek konuları “Küresel Toplum” başlığı altında tartışılacak. Karbon yönetimi, insan ticareti, terörizm, siber suçlar, devlet ve piyasa inşası ile milli iflas olasılığına karşı önlemler “Küresel Politika” ana başlığı altında incelencek. Çevre sorunlarının da ele alınacağı sempozyumun, “Küresel Çevre” konulu toplantılarında da, iklim değişikliği, artan gıda talebi, su kaynakları ve küresel elektrik piyasası masaya yatırılacak.

 

Sempozyumun ardından, toplantılarda tartışılan sorunlara, çözüm önerilerinin sunulacağı “Global Ekonomik Sorunlara Çözümler” raporu yayınlanacak.

 

Merkez bankası başkanları ve Maliye bakanları bir araya gelecek

 

Açılışı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılacak olan sempozyumda, maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarına özel oturumlar düzenlenecek. Merkez Bankası oturumuna başkanlar düzeyinde; Polonya, Macaristan, Endonazya, Meksika ve Türkiye; Maliye bakanları oturumuna ise; Yunanistan, Suriye, Güney Afrika ve Türkiye bakanları katılacak. Sempozyuma katılacak isimler arasında; Nobel Ekonomi ödülü sahipleri James Heckman ve Eric Maskin, Boston Colsulting Grup CEO’su Hans-Paul Bürkner, Avrupa Komisyonu'nun Ticaretten Sorumlu Üyesi Karel de Gucht ve OECD Genel Sekreter Yardımcısı Aart De Geus da yer alıyor.

 

Dünya ekonomisine yön verecek 100 şirketten biri olarak kabul edilen Hintli Bharat Forge’un CEO’su Baba Kalyani ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, WWF Genel Müdürü James Leape ve Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü William Lacy Swing de sempozyuma katılacak.

 

GES Başkanı Prof. Dr. Snower: “Türkiye, tüm dünyanın dikkatini çekti”

 

Global Ekonomik Sempozyum’un organizasyon çalışmaları, dünyanın en önemli ve saygın ekonomistlerinden biri olan Prof. Dr. Dennis Snower ve GES Direktörü Dr. Alessio Brown tarafından yürütülüyor. Aynı zamanda Almanya Başbakanı Angela Merkel’e de danışmanlık yapan GES Başkanı Prof. Dr. Dennis Snower, küresel kriz döneminde başlayan Global Ekonomik Sempozyum’un benzerlerinden en büyük farkının araştırmaya dayalı ve çözüm odaklı bir platform olduğunu belirterek, sorunların sadece tartışılmasıyla yetinilmeyerek, eyleme yönelik bir yaklaşım benimsendiğini kaydetti. Snower şunları söyledi:

“Türkiye, birçok Avrupa ülkesinin aksine, küresel ekonomik krizde iyi bir sınav vererek, önemli bir başarı kaydetti. Bu başarısıyla da tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti. Doğu ve Batı kültürlerini birleştiren yapısı, tarihi ve jeopolitik konumu da göz önünde bulundurulduğunda sempozyumun seyahatine, İstanbul’dan başlamasının önemli olduğunu düşünüyorum.”

 

 

Global Ekonomik Sempozyumu Hakkında:

GES günümüzün global ekonomik konularıyla ilgili “global problemlere global çözümler yaratmak” amaçlı bir stratejik diyalog başlatmayı hedefliyor. Katılımcıları; politika, iş dünyası, akademi ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen mensuplarından oluşuyor. Geleceği şekillendireceğine inanılan genç liderler de yıllık toplantılara davet ediliyor.  İş ve politika stratejileri oluşturma hedefiyle yola çıkan GES, “uygulamaya yönelik” yaklaşımı, bünyesindeki bütün tartışmaların “araştırmalara dayalı olması” ve “sonuçların yeni araştırmalara taban sağlaması” ile, katılımcıların fikir paylaşımında bulundukları interaktif bir yapıya sahip.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.