Global Access Travel, online turizm pazarında atağa kalktı...

Global Access Travel, gelecek 5 yıl içerisinde, online rezervasyon konusunda, ilk 10 firma arasına girmeyi hedefliyor. Global Access Travel; dünya genelinde, 200 bine yakın otel, tüm havayolları, uluslararası rent a car şirketleri gibi seyahat endüstrisindeki firmaları tek çatı altında topluyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Global Access Travel, online turizm pazarında atağa kalktı...
Sistemde bulunan otel içeriğini, sürekli zenginleştirdiklerini ifade eden Merlin Travel Group Yönetim Kurulu Başkanı Selami Çelebioğlu, “Dünya genelinde, online rezervasyona olan talep her geçen gün artıyor ve geçtiğimiz yıl % 12’lik bir artış yaşandı. İngiltere ve Almanya’nın ilk sırada yer aldığı online seyahat harcamasının, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde, 5’e katlanacağı öngörülüyor. Firma olarak, dünya genelindeki tüm seyahat endüstrisini tek çatı altında topladığımız ‘Merlin Online Rezervasyon Sistemi’ni sürekli geliştiriyoruz ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde ilk 10 firma arasına girmeyi hedefliyoruz” dedi.   

2012’de, Avrupa online seyahat harcaması 81 Milyar Euro...

 

Avrupalıların 4/1’nin online seyahat endüstrisini kullandığını anlatan Selami Çelebioğlu, 2012 yılında Avrupa online seyahat harcamasının 81 milyar Euro’yu bulacağını belirtti. Online rezervasyonda ilk sırayı havacılık sektörünün aldığını kaydeden Selami Çelebioğlu, ardından otel- konaklama, paket turlar, demiryolları ve rent a car’ın geldiğini söyledi.

 

Klasik acentayı, online platforma taşıyor...

 

Dünya seyahat endüstrisindeki, konaklama, rent a car, uçak gibi seyahate yönelik ürünleri, ‘online çatı’ altında toplayarak, teknolojinin getirdiği olanakları turizm endüstrisinin kullanımına sunan ‘Merlin Online Rezervasyon Sistemi’ne, özellikle komşu ülkelerden yoğun talebin olduğunu kaydeden Selami Çelebioğlu, “Sistemdeki, ‘Dinamik Paket’ ile seyahat acentalarının, kendi paketlerini, kendilerinin hazırlamalarını sağlıyoruz.

Yerli ve yabancı acentalar, müşterilerinin talepleri doğrultusunda; uçak, otel, transfer, rent a car, şehir turları, müze biletleri gibi taleplerini kısa sürede sistem kanalı ile kombine ederek, müşterisine sunarken, zaman ve maliyetten tasarruf ediyorlar” diye konuştu.

Bünyelerindeki, ‘White Label’ imkanıyla, acentalara, kendi logoları altında sitelerinde online satış imkanı sunduklarını belirten Selami Çelebioğlu, aynı zamanda, kredi kartı ödemesi dışında alternatif olan Pay Pall seçeneğiyle güvenli bir sistem oluşturduklarını sözlerine ekledi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.