Girne’deki fiyatlar Yunanistan’ı geçti, Milano ile yarışıyor

Girne’deki fiyatlar, kur farkına rağmen Yunanistan’dan daha yüksek iken, Avrupa’nın en pahalı turizm bölgeleri ile yarışıyor.

29/09/2024 22:35
Girne’deki fiyatlar Yunanistan’ı geçti, Milano ile yarışıyor

Kıbrıs Postası'nın yaptığı araştırmaya göre, Girne’deki fiyatların Yunanistan’dan yüksek olduğunu, Avrupa’nın en pahalı şehirlerinden Milano ile yarıştığını gösteriyor. Girne’deki fiyatlar, kur farkına rağmen Yunanistan’dan daha yüksek iken, Avrupa’nın en pahalı turizm bölgeleri ile yarışıyor.

Yunanistan’da restoranda iki kişilik yemek yemenin ücreti ortalama 50 Euro civarındayken, Girne’de ise 60 Euro olması dikkat çekiyor. Girne’deki fiyatların Milano ile neredeyse aynı olduğu da öğrenildi. Milano’da da restoranda iki kişi yemek yemenin maliyeti ortalama 65 Euro dolaylarında.

Girne ve Milano’daki restoranlarda su fiyatları ortalama 0,78 Euro civarında iken, Yunanistan’da 0,50 Euro olması dikkat çekiyor. Espresso kahve fiyatları Milano’da 1,40 Euro, Yunanistan’da 2,30 Euro iken, Girne’de 2,40 Euro civarında olduğu öğrenildi. Restoranda biranın maliyeti Milano’da 2 Euro civarında, Yunanistan’da ve Girne’de 5 Euro dolaylarında olması dikkat çekiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.