Gelecekte otelcilerin izlemesi gereken 100 trend

Kesin olan bir şey var; Gelecek artık o kadar uzak değil. Otelcilik sektörü her zamankinden daha hızlı değişiyor ve böylesine dinamik bir sektörü etkileyen değişimleri yani tüm trendleri takip etmek herkes için hem merak hem de zorunluluk.

Nermin Yurtoğlu Nermin Yurtoğlu 11/01/2020 11:53
Gelecekte otelcilerin izlemesi gereken 100 trend

2020 yılının ilk günlerinde çok önemli bir araştırma yapıldı ve dünya’nın en önemi trendsetterları önümüzdeki 10 yılda otel sektörünü en fazla etkileyecek 100 trendi yine bu sektörün profesyonelleri ile bir araya gelerek belirlediler. Bizde NY& Co olarak bu trendleri sizin için derledik.

Aşağıda yenilenebilir enerjiden yeni otel tasarımlarına, alternatif konaklama tahminlerine kadar 100’den fazla yeni eğilimin özetini bulacaksınız.

Bu çok önemli listeyi öncelikle 9 farklı tema başlığında incelemekte fayda var;

  1. Otel İşletmeciliği
  2. Gezgin Tercihleri
  3. Teknoloji
  4. Akıllı Odalar
  5. Çevreci Olmak
  6. Değişen İşgücü
  7. Otel Tasarımı
  8. Alternatif Konaklama Yerleri
  9. Küreselleşme

Henüz kendi kendini yapan yataklar veya kendi kendini temizleyen banyolar noktasında olmasak da, teknoloji ve yenilik, otelciler ve konuklar için yeni ve heyecan verici değişiklikler getiriyor. İleri otel teknolojisine ek olarak, işgücü ve çalışma kültüründe değişiklikler, misafir tercihleri değiştiriyor ve çevre dostu olmaya daha fazla odaklandığı görülüyor.

Evet şimdi sektör uzmanlarının küratörlüğünü yaptığı 100’den fazla otel trendine göz atmaya başlayalım;

OTEL ENDÜSTRİSİ

Otel endüstrisi için 2020 ve sonrası bambaşka olacak. Otel markalarının çoğaldığını kadar farklılaşacak ve çeşitlenecek bir oteli bir alışveriş merkezi, bir spor salonu veya bir  club ile fiziksel olarak birleştirerek otel sektöründe çeşitliliğe odaklanılacak.

1. Markalar alt markalarıyla güçleniyor: Otel zincirleri artık bir veya iki markadan oluşmuyor; Marriott pastayı 30 ayrı markadan oluşan bir koleksiyonla alırken, Best Western ve Hilton gibi diğer zincirler de yeni markalarla dgüçleniyorlar. Ancak seyahat meraklıları için gezginler için bu kadar fazla marka olmaları değil ne kadar farklılaşma ve değer sunup sunmadıkları önemli olacak.

2- Havalı ve lüks oteller: Yeni bir lüks dönemi başlıyor. Standard ve NoMad Hotels gibi modern markaların yaptıkları gibi, yeni nesil gezginler için tasarım, gastronomi ve spa için lüks otel sektöründe yenilikler getirecek cool lüks trend olacak..

3- Odanızda kokteyl mixolojisi: Oteller, ister konuk odalarına kokteyl yapma kitleri ekleyerek ister lobi barda kokteyl programına yatırım yaparak, mixolojide yeni (ve Instagram’a layık) yerel lezzet sunuyor. Otel misafirlerinin odalarında W&P Design’ın vintage seti (Votka sevenler için Moscow Mule’de de mevcuttur) gibi koleksiyonlar bulmak şaşırtıcı olmayacak.

4- Mikro odalar: YOTEL ve citizen gibi zincirler, küçük odaların alanın verimli kullanımı ve depolama çekmeceleri ve küvetler gibi gereksiz olanakların ortadan kaldırılmasıyla işlevsel – hatta lüks olabileceğini kanıtladı. 2020 bu trend artarak devam edecek.

5- Ultra uygun fiyatlı misafirperverlik: Oteller, rekabetçi setlerinden sadece fiyat baskısıyla karşılaşmıyor; Hindistan merkezli OYO gibi ultra düşük fiyatlı markalar, kırsalda bulunan eskiyen motelleri yeniliyor ve modernleştiriyor.

6- Seyahat acentesinin ölümü: Uzun yıllardır tartışılan seyahat acentaları dijital dünyada ayakta kalabilecek mi yoksa yok mu olacak sorusu 2020 sonrasında cevaplanacak. Zamana uyum sağlayamayan seyahat acentalarının ortadan kalkmasını zorunlu kılacak. Dijital seyahat platformları sayesinde çok sayıda seyahat ve rezervasyon platformu bulunan gezginler, seyahat acentesi yardımı olmadan seyahat acenteleri ve Thomas Cook gibi tur operatörlerinin çökmesine yol açacak şekilde seyahat edecekler.

7- Karma kullanım alanları: Alan yüksek olduğunda, yeni inşaat veya yenileme genellikle zemin seviyesinde perakende, birkaç kat otel odası ve üstte daireler gibi çeşitli alanların birleştirilmesini içerir. Hoxton ve Accor gibi bazı otel grupları da kendi çalışma konseptlerini geliştiriyor.

GEZGİN TERCİHLERİ

8- yüzyıldan kalma bir gezgin ne ister? Soru basit görünüyor, ancak cevap kesinlikle karmaşık. Gezginler, sağlık, açık hava etkinlikleri, gastronomi veya spor veya müzik gibi belirli bir ilgi yoluyla yeni deneyimler arıyorlar. Tek başına, bir grupla veya iş dünyasıyla seyahat ediyorlar ve geleneksel pazarlama kanalları yerine sosyal medya aracılığıyla bir hedef veya seyahat markası hakkında bilgi edinebilirler.

Bugünün gezgininin açık fikirli, yenilikçi olması gelişmekte olan yerleri ziyaret etmesi nedeniyle otel yatırımcıları gezgin tercihlerini sıkı sıkıya takip etmek zorunda olacaklar.

9- Deneyim her şey! Gezginler daha az satın alıyor ve daha fazlasını yapıyor; yeni bir araba veya pahalı bir TV satın almak yerine, daha uzun veya daha pahalı yolculuklar, turlar veya yemek deneyimleri tercih ediyorlar.

10- Kahve bağımlılığı otel sektörünü de etkilemeye devam edecek: Kahve bağımlılarının önemli bir bölümü tam anlamıyla kahve için seyahat edecek ya da en azından konuk odasında daha yüksek bir kahve standardı bekliyor olacaklar. Çay için bunu söyleyebilir miyiz dersiniz? Özellikle Türkiye’de? Bence söylemeliyiz.

11- Bleisure: Çalışmayı ve tatili harmanlayan bleisure sahibi bir gezgin, birkaç günlük boş zamanlarını değerlendirmek için iş seyahatini uzatmaya balayacaklar elbette otellerde oluşturdukları konaklama paketlerini.

12- Lüks moteller: 2020 ve sonrasında ciddi bir yükselme gösterecekler.

13- Deneyimsel seyahat: Yoga aktiviteleri, sörf kampları ve hayvan karşılaşmaları gibi sık sık benzersiz etkinlikler ve konaklamalar sunan sürükleyici seyahat deneyimleri.

14- Müzik odaklı seyahat: Otel bünyesindeki konserlere ve lobi barda canlı DJ’lere sahip Marriott’s W Hotels, müzik odaklı yeni bir otel deneyiminin bir örneğidir.

15- Büyüleyici kamp seyahatleri: Kelimenin tam anlamıyla, mütevazı çadır veya yurtları üst düzey banyo tesisleri, konforlu yataklar, iklim kontrolü ve şık dekora sahip lüks bir tercihe dönecekler

Yıldızların altında şık bir şekilde çıkmaya hazır mısınız?

16- Influencer’ların yükselişi devam edecek: Popüler sosyal medya profilleri sadece “beğenileri” desteklemekle kalmaz, aynı zamanda oteller, havayolları ve diğer seyahat markaları için pazarlama ortakları olarak reklam yayınlayarak gelir elde ederler. Influencer lar etkilemeye devam edecekler.

17- Staycations: İşte yeni bir tanımlama daha -Kendi şehrinizde bir tatil- evinizin yakınındaki bir otelin tadını çıkarın, yolculuk stresini bir kenara atıp keyfinize bakın.

18- Dijital çağda yüz yüze iş toplantıları: Uzak ekipler yaygındır, bu nedenle şirketler çalışanları eğitimler, lansmanlar veya ekip oluşturma egzersizleri için bir araya getirmek üzere yüz yüze toplantılara güvenir. Bu eğilim, Bizly gibi şirketlerin şu anda tamamen ezildiğini görmenizin nedenidir.

19- Sağlık ve sağlıklı yaşam (Health and Wellness) seyahati: Tatilden önce gezginler yeni bir diyet ya da egzersiz planı yapmak yerine, özellikle sağlık ve sağlıklı yaşam hedefleri, sağlıklı yemekler, fitness dersleri, meditasyon kursları ya da yaşam tarzı koçluğu gibi deneyimler için seyahat etmeyi tercih ediyorlar.

20- Varış noktası olarak gelişmekte olan pazarlar: Gezginler, özgünlük, yeni deneyimler ve maliyet tasarrufu arayışında, en popüler destinasyonlardan Nikaragua veya Filipinler gibi gelecek vaat eden yerlere yöneliyor.

21- Evcil hayvanlarınızı tatile getirin: Daha fazla gezgin tüylü arkadaşlarını getirdikçe, Kimpton markası gibi köpek dostu oteller, kaseler ve yataklar gibi evcil hayvan dostu özel olanaklar sunmaktadır.

22- Medikal turizm: Batı ülkelerinde artan tıbbi bakım maliyetleri ile (özellikle kozmetik cerrahi gibi prosedürler için), tedavi arayan insanlar genellikle aynı tedavinin Asya veya Güney Amerika’da çok daha ucuz olduğunu buluyorlar – o kadar ki uçak bileti ve konaklama masraflarıyla bile paradan tasarruf edebiliyorlar. Bu nedenle bu bölgelerde Estetik ve plastik cerrahi turizmi gelişmeye devam edecek.

23- Son dakika rezervasyonları: Bugünün gezginleri artık daha fazla ‘Last Minute’ seyahat etmeyi seviyorlar, yani son dakika rezervasyon ve otel konaklaması applikayonları 2020 ve sonrasının da vazgeçilmezi olacak.

24- Grup seyahati ve villa kiralama: Çok kuşaklı aile gezileri veya büyük bir grup arkadaşıyla tatiller için, gezginler birkaç otel odası rezervasyonu yapmak yerine büyük bir ev veya villa kiralamayı tercih etmektedir.

25- Göçebe ‘sabbaticals’ ve aile seyahati: Sabbatical -yani zorunlu bir nedenle ücretli izin almış- örneğin kişiler seyahat planlarken bebek büyüyene kadar beklemek istemiyorlar ; Her geçen yıl sayıları artan bu pazara daha iyi bakmak lazım. 2020 de trend pazarlardan biri olacak.

26- Ev eşyaları otelleri: Muji ve Made.com gibi ev eşyaları şirketleri, kendi ev eşyaları ürünlerine yerleştirilmiş otellerle konuk ağırlama alanına girmektedir.

27- Gastronomi seyahatleri: İster bir çiftlikte konaklama rezervasyonu yaparak, yemek pişirme dersleri planlayarak, ister Michelin yıldızlı bir yemek için özel olarak seyahat ederek, yiyecek seyahat kararlarında bir süredir olduğu gibi yine seyahat trendlerinin gözdesi olacak.

28- Spor temalı oteller: Spor bir tutku ve bunu farkeden vizyon sahibi otel yatırımcıları yeni oteller planlarken otellerini milyon dolarlık spor yatırımı yapmaktan çekinmeyecekler.

29- Tema parkı deneyimleri: Otel tema parkları inovasyon geçirecekler Star Wars Hotel veya Legoland Hotel gibi tema parkı tatillerini daha da cazip hale getirecek. Aileler için vazgeçilmez olacak.

30- Hostellerin yükselişi: Artık sadece nakit sıkıntısı çeken sırt çantalı gezginler için bir seçenek değil, hosteller de inovasyon geçirecek eğlenceli aktiviteler, yeni arkadaşlar ve şık bir tasarım ile hizmetlerini daha geniş bir seyhat severe sunacaklar.

31- Airbnb gibi uygulamalar daha çok insanla tanışıp konaklamak için faza para ödemek istemeyen günümüz jenerasyonu için uygun bir seçenek olmaya devam edecek.

TEKNOLOJİ

2020 yılındaki 100 otel trendinden bahsederken büyük bir bölümünün elbette teknoloji ile ilgili olması şaşırtıcı olmaz. Otel teknolojisi sektöründeki yenilikler hızla ilerlemekte, daha önce yapay zeka ve dijital oda anahtarları gibi pahalı teknolojiler artık her zamankinden daha uygun fiyatlı ve ödeme sistemleri ve uygulamadaki gelişmeler, otelciler ve misafirlerin rezervasyon, ödeme ve aslında bir otelde kalış konusunda heyecan verici yeni seçeneklere sahip oldukları anlamına geliyor. Bunlar şimdi “trendler” olsa da, sadece daha yaygın hale gelecekler.

32- Satış deneyimleri: Yeni teknoloji, otellerin rezervasyon sırasında veya sonrasında oda yükseltmeleri, ulaşım, F&B olanakları, turlar ve diğer eklentiler için cazip satış seçenekleri eklemelerine olanak tanır. Etkinlik rezervasyon platformu Peek, küçük tur operatörlerini ve deneyimlerini en sonunda para kazanmak ve seyahati daha eğlenceli hale getirmek için çevrimiçi hale getirme sorumluluğunu üstleniyor.

33- A.I. tabanlı fiyatlandırma: Birçok gelir yönetimi sistemi zaten yapay zekanın desteklediği fiyat algoritmalarını kullanmaktadır. Bu veriler, geçmiş, tahmin ve piyasa verilerini ve A.I. restoranlar, kaplıcalar ve diğer satış noktalarına da fiyat optimizasyonu getirecektir. IDeaS, Duetto, Atomize ve Pace gibi en iyi gelir yönetimi sistemi sağlayıcıları, dinamik getiri yönetimi mücadelesinde liderdir.

34- Kendi cihazınızı getirin: Konuklar, yalnızca bir kez kullanacakları bir otel uygulamasını indirmek konusunda isteksizdir; böylece oteller, donanım yatırımlarından tasarruf edebilir ve indirme gerektirmeyen bir “uygulama” ile konuk katılımını artırabilir. Crave AppLess gibi sistemlerde, konuklar, akıllı telefonlarının web tarayıcısı üzerinden bilgilere erişmek için mülkün etrafında veya misafir odasında yayınlanan QR kodlarını tararlar.

35- Mobil check-in: Konukların akıllı telefonunda anında dijital oda anahtarı sağlayan mobil check-in işlemiyle misafirlerin ön büroyu atlamasına ve doğrudan odalarına gitmelerine izin verin.

36- Odanızı seçin: Hilton’un dijital check-in’i gibi hizmetlerle, konuklar varıştan önce, tıpkı bir uçakta koltuk seçmek gibi belirli odalarını seçebilir.

37- Yolda zindelik: Yeni 10 yılda seyhat severler gezerken egzersiz rutinlerinden de kopmak istemiyor bu nedenle oteller aplikasyonlarına spor programı dahil etmeyi tercih edecekler.

38- A.I. rezervasyon deneyimleri: Otelciler, doğrudan çevrimiçi rezervasyon oranını artırmak için A / B testleri yapan Hotelchamp’ın Autopilot ve Triptease Convert gibi yapay zeka yardımıyla web sitelerini sürekli olarak optimize edebilecekler.

39- Gelişmekte olan sosyal medya platformları: Oteller artık Facebook ve Twitter’da uzmanlaştıkça, üzerinde durulması gereken yeni platformlar var. Otelciler, örneğin TikTok videolarının ve Instagram hikayelerinin stratejik kullanımıyla ek kitlelere ulaşabilmeye başladı bile. Bu tür sosyal medya ağları artacak.

40- Mobil cihazlardan rezervasyon yapma: Gittikçe daha fazla sayıda konuk, akıllı telefonlarında rezervasyon sürecinin tamamını tamamlıyor, bu yüzden otelciler web sitelerinin mobil uyumlu olmasını sağlamalıdır.

41- Çarpıcı hızlı internet: WiFi artık tek hızda uyanık bir konfor değil; İnternet sağlayıcınız birkaç yıl içinde herhangi bir yükseltme yapmadıysa, WiFi’niz film akışı yapmak veya büyük dosyaları indirmek için çok yavaş olabilir. Saniyede 50 megabit (mbps), bugünlerde yeterli WiFi’nin eşiğidir ve Google Fiber gibi bazı sağlayıcılar 1000 mbps’ye kadar sunmaktadır.Otel sektörü bu hızda internet kullanımına yönelecekler.

42- Robot oda servisi: Bazı oteller tamamen oda hizmetlerini ortadan kaldırırken, diğerleri onu talep üzerine teslimat yapan YOTEL’in YO2D2 gibi fütüristik bir robot ile marka imzasına dönüştürüyor.

43- Havalı çeviri uygulamaları: Uluslararası gezginlerin hacmi arttıkça, anlaşılması gereken ‘dil’ tercihleri de artar. Konuşulan sözcükleri ve metni anında çevirmek için otel personelinizi Waverly Labs tarafından desteklenen kulaklıklar gibi dil çeviri araçlarıyla donatın.

44- Temassız ödemeler: Önce kaydırdık, sonra çipi yerleştirdik ve şimdi bir kredi kartı veya mobil cüzdana dokunarak ödeme yapabiliriz, böylece oteller yakın alan iletişimi (NFC) üzerinden ödeme kabul etmek için ödeme teknolojilerini yükseltmeyi seçecekler.

45- RFID teknolojisi: Genellikle anahtarlıklarda ve oda anahtarlarında bulunan radyo frekansı tanımlama (RFID), bilgi aktarmak için radyo dalgalarını kullanan bir tür temassız güvenlik ve iletişim teknolojisidir. Bu teknoloji hemen hemen her otelde uygulanacak.

46- Mobil Concierge: Avucunuzun içinde restoran rezervasyonları, tur rezervasyonları ve alan bilgileri; mobil konsiyerj uygulamaları konuklara anında cevaplar ve öneriler sunar.

47- Açık API’ler / Entegrasyonlar: Temel olarak, bir uygulama programlama arayüzü (API), bireysel bilgisayarların bir özellik yönetim sistemi gibi sunucu tabanlı bir uygulamaya bağlanmasına izin verir. Bir uygulamanın açık bir API’si varsa, özel olarak oluşturulmuş bir bağlantıya gerek kalmadan başka herhangi bir sistemle entegre edilebilir.

48- Otomasyon: Sistemlerin, sık sorulan konukların sorularını yanıtlamak ve rapor göndermek gibi “yoğun iş” i halletmesine izin vermek daha önemli görevler için zaman kazandırabilir.

49- Otel uygulama pazarları: Mews, Cloudbeds, Protel ve SiteMinder gibi önde gelen otel yazılım sağlayıcıları artık yazılımın içinde eklenti uygulamalarının bir kataloğunu sunarak satış araçları, fiyatlandırma zekası, web sitesi oluşturucuları ve diğer kullanışlıları eklemeyi kolaylaştırıyor mevcut bir PMS için araçlar.

50- Self-servis otel yazılımı: Kurulumu pahalı ve zaman alıcı olan geçmiş otel sistemlerinden farklı olarak, yeni bir self-servis otel uygulaması türü otelcilerin aracı hızlı ve kolay bir şekilde, bazen ücretsiz bir deneme ile bile yapılandırmalarını sağlar .

51- Toplantı mekanlarının dijitale geçmesi: Zorlu RFP süreci büyük bir gelişme gösteriyor; özellikle toplantılar ve etkinlik pazarı için tasarlanan yeni araçlarla, satış yöneticileri toplantı alanı kullanılabilirliğini ve fiyatlandırmayı üçüncü taraf kanallarına dağıtabilir ve müşteriler ve etkinlik planlayıcıları çevrimiçi olarak yer ayırtabilir.

52- Grab-n-g0: Resepsiyon da bir mini market mi? Evet yanlış duymadınız. Kontrol, depolama ve ödemede kolaylık sağlayan bu sistem hızlı F&B satın almalarını sağlıyor.. Bu harika teknolojiyi otelinize getirmek istiyorsanız, Impulsify’dan başka bir yere bakmayın.

53- Kişiselleştirme: Oteller konuklar hakkında çok sayıda veri toplar, ancak otelciler bu verileri konuk deneyimini kişiselleştirmek için nadiren kullanırlar. Oteller, Revinate ve Cendyn gibi yeni müşteri ilişkileri yönetimi araçlarıyla (CRM), daha özel bir deneyim yaratmak için veri noktalarını buluttan ve misafir odasına çekebilir.

54- Siber güvenlik: Veri güvenliği saldırıları sık sık manşetlere girer ve çevrimiçi olarak depolanan artan miktarda hassas veriyle otellerin, ihlalin önlenmesi için bu verilerin güvenli bir şekilde saklandığından emin olması gerekir.

55- Yeni ödeme düzenlemeleri: Yeni Ödeme Hizmetleri Direktifi 2 (PSD2), eski PCI düzenlemelerini günceller ve kredi kartı numaraları gibi hassas verilerin daha güvenli bir şekilde ele alınmasını ve kartın bulunmadığı durumlarda satın alımlar için iki faktörlü doğrulamayı gerektirir.

56- İş mesajlaşmalarında devrim: Konuklar ve personel akıllı telefonlarına yapıştırıldığında, metin mesajları en etkili iletişim yöntemi olabilir. Otomasyon ve grup mesajları sunan kısa mesaj platformları otellerde daha popüler hale geliyor.

57- Otel odası rezervasyonları için sesli arama: “Alexa, (veya Siri)otel odam için rezervasyon yap!” Kısa süre sonra, gezginler ses kontrollü uygulamalar ve servislerdeki ilerlemeler sayesinde bir parmak dokunmadan tüm seyahatlerini rezerve edebilecekler.

58- AR & VR: Gezginler, rezervasyon yapmadan önce bir otel hakkında her şeyi bilmek istiyor, bu nedenle bir konuk odasının sanal gerçeklik turundan daha iyi ne olabilir? VR’ye ek olarak, artırılmış gerçeklik, konukların sadece bir kulaklığı bağlayarak bir oteli deneyimlemelerini sağlayacaktır.

59- Meta Search’ler yine etkin olacak: Trivago ve Kayak gibi meta arama kanalları yalnızca konuklar için yararlı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha fazla görünürlük için teklif verebilecek ve daha fazla doğrudan rezervasyon alabilen otelciler için karlı pazarlama araçlarıdır.

AKILLI ODALAR

Nesnelerin interneti (IoT) sadece evlere değil, aynı zamanda otel odalarına da yayılıyor.  Akıllı telefonunuzdan bir oda anahtarına erişimden, bir konuk odasındaki temel olanaklar giderek dijital hale geliyor. Konuklar bir düğmeye basarak (veya bir parmak dokunuşuyla) konsiyerj (concierge) hizmetleri veya sıcaklık kontrolleri ister ve sesle etkinleştirilen kontrol edebilme kolaylığından en sevdikleri şarkının çalmasını istemeye ve çok daha ötesine gidecekler. Bu eğilimler şimdi fütüristik gelebilir, ancak birkaç yıl içinde gerçekleşmesi kesin görünen öngörüler.

İyi olan tarafı bu yeniliklerin birçoğu modern bir konuk odasında uygulamak için çok az değişiklik gerektirmesi, bu nedenle ileri görüşlü bir otelci iseniz bunları hızlı ve verimli bir şekilde şimdiden alt yapısını kurgulamaya başlayabilirsiniz.

60- Odanızda kendi seçtiğiniz arşivinizi takip edin: Amazon Fire Stick gibi taşınabilir stream cihazları, konukların yanlarında getirdikleri kendi filmlerini, müzik listelerini odasının TV’sinde bir USB bağlantı noktası sayesinde izlemelerine olanak sağlayarak kişiselleşmiş konfor trendine katkıda bulunacaklar.

61- Kablosuz şarj: Oteller, misafirleri için odalardan restoranlara her yerde kablosuz şarj sağlamak için hizmet sunacaklar .Bunun için belli platformalar amerikada pek çok otelde hazır bile.

62- Akıllı kontroller: Oteller misafirlerinin akıllı telefon veya başka bir cihazdan dokunarak ayarlanabilen ve programlanabilen sıcaklık, ışık ve güç için dijital kontrolleri yapmalarına olanak sağlayacaklar.

63- Tablet üzerinden hizmet: Konuklar, müzik çalabilen, odanın ışıklarını ve sıcaklığını kontrol edebilen ve özel istekler yapabilen bir oda içi tablette restoran saatlerini, oda servisi menülerini, spa hizmetlerini ve alan önerilerini görebilecekler.

64- Ses yalıtımı teknolojisi: Ses yalıtımlı pencerelerin yeni standardı, trafik, uçak veya yüksek sesli müzikten gelen gürültüyü en aza indirgemek için akustik teknolojiyi kullanır, bu da gürültü şikayetlerinin sonsuza dek gidebileceği anlamına gelir.

65- Sesle etkinleşen kontroller: Yeni sistemler sayesinde konukların kat hizmetleri veya vale gibi hizmetler istemek için sesli komutları kullanmalarını mümkün olacak.

66- Akıllı aynalar: Yüksek teknoloji ürünü bir TV ekranı ile misafir odası aynası birleştirilerek misafirin tıraş olurken veya diş fırçalarken, haberleri izleyebilmesi, hava durumunu kontrol edebilmesi veya oda servisini araması sağlanacak.

67- Odanıza girerken anahtara ihtiyacınız olmayacak: Oda anahtarının dijital sürümü veya akıllı telefondaki bir uygulama, fiziksel oda anahtarlarına olan ihtiyacı ortadan kaldıracak ve de check-in işlemini kolaylaştıracak.

68- Concierge ile görüntülü sohbet: QR kodunun hızlı bir şekilde taranmasıyla, dijital iletişim sistemleri konukların otel personeli ile gerçek zamanlı olarak konuşmasına, kısa mesaj göndermesine veya görüntülü sohbet etmesine olanak tanıyacak.

69- Akıllı TV’ler: Birçok konuk, kablo yerine en sevdikleri Netflix şovunu ve entegre bir internet bağlantısı veya Apple TV gibi bir eklentisi olan bir Smart TV’yi izlemek istiyor.

ÇEVRECİ OLMAK

Çevresel sürdürülebilirliğe odaklanmak yeni bir şey değil, ancak konukların çevre dostu ürün ve hizmetleri ne derece bekledikleri (ve tercih ettikleri). Konukların havluları ekstra bir gün için tekrar kullanmaları yeterli değil; günümüzün bilinçli seyahat severleri, her alanında yeşil uygulamaları birleştiren otellerde kalmak istiyor. Güneş panellerinin eklenmesi gibi otel binalarındaki fiziksel değişikliklerden daha fazla vejetaryen ve vegan seçenekli F&B menülerine, bu çevre dostu uygulamalar sadece trend değil artık olmazsa olmaz hale geliyor.

70- LEED Sertifikası: Enerji ve Çevre Tasarımında Liderlik kısaltması olan bu küresel sertifika, bir binanın çevre dostu olmasını ölçer. Değerlendirme, su verimliliği ve iç mekan çevre kalitesi gibi konuları kapsar ve bina sertifikalı, Altın, Gümüş veya Platin statü de kazanabiliyor.

71- Güneş enerjisi: Oteller, kendi güneş panellerinden güç üreterek veya elektrik sağlayıcılarından güneş enerjisi alarak güneş enerjisini kullanabilirler. Hampton Inn Bakersfield, % 30 federal vergi kredisinden yararlanmak için güneş kullandı ve aynı zamanda enerji faturalarını% 35-45 oranında azalttı.

72- Suyun korunması: Su kullanımını en aza indirmek için yapılacak her türlü çaba, daha yavaş akışlı duş başlıkları uygulamaktan daha verimli çamaşır makineleri kullanmaya kadar bir otelin daha yeşil olmasına yardımcı olabilir. Oteller sağladıkları işbirlikleri ile su tasarrufu teknolojisi üzerinde daha fazla duyarlı olacaklar.

73- Plastik yok: Tüketiciler plastikten uzaklaşıyor, böylece oteller plastik çubukları, çatal bıçak takımlarını, su şişelerini atıksız veya yeniden kullanılabilir alternatiflerle değiştirerek bu eğilime uyum sağlayacaklar.

Büyük otel zincirlerinin çoğu tek kullanımlık plastik banyo malzemelerini aşamalı olarak kaldırıyor hatta tamamen yasaklayabiliyorlar, bir duyarlılık ve de zorunluluk olarak bu durum artarak devam edecek.

74- Hareket sensörleri: Oteller, belirli bir süre herhangi bir hareket algılanmadığında gücü kapatan hareket sensörleri uygulayarak enerji tasarrufu sağlama yöntemini her alanda kullanmaya başlayabilecekler.

75- Atıklar: Odalara geri dönüşüm kutularını koymaktan, F&B çıkışlarına atık kutuları bırakarak atıklar için daha çevre dostu seçenekler eklenecek.

76- Yeşil dostu misafirperverlik: Starwood’un grubu otel sadakat puanları karşılığında temizlik hizmetini atlayarak misafirleri çevresel etkilerini en aza indirmeye teşvik ediyor.Bu uygulamaları takip ederek sadakat programlarını zenginleştirmeniz gerekiyor.

77- Mutfakta Et’e alternatif mönüler artacak: Burger King’in veya bazı restoranların yaptığı gibi bitki bazlı bir hamburger seçeneği olan Impossible Burger’i menüsüne dahil etmesi gibi hamburgerde etin tek “alternatif” olmadığını biliyoruz. Oteller, her menüde etsiz seçenekler sunarak ve bir yemeğin et veya süt içerip içermediğini açıkça belirterek vegan ve vejetaryen trendine geçecekler.

DEĞİŞEN İŞGÜCÜ

Giderek dijitalleşen bir dünya’da iş gücünün kendisi de değişmekte. Bu değişiklikler yalnızca Z kuşağının yükselişi ve daha küresel bir iş gücünün yarattığı demografik verilerde değil, aynı zamanda güvenlik, sendikalaşma, çalışmaları ve insan kaynakları teknolojisine odaklanmanın giderek artmasıyla da ortaya çıkmaktadır.

Otelciler, etkili bir şekilde işe almak, ciroyu düşürmek ve çalışanları güvende ve mutlu tutmak için işgücündeki bu değişikliklerin farkında olacaklar.

78- Küresel işgücü ve göçmenlik: Teknoloji, yapıları birbirine bağlayan ve verimliliği artıran iletişim araçlarıyla küresel bir işgücünü mümkün kılar. Ancak ekonomik ve politik faktörler göçü zorlaştırdığı veya bazı insanları yer değiştirmeye zorladığı için oteller, çalışanları işe alma veya elde tutma konusunda zorluklarla karşılaşabilir.

79- Z Kuşağı: Y kuşağını takiben Z Kuşağı, 1990’ların ortaları ile 2000’lerin başında doğan genç yetişkinleri içeriyor. Bu gençler “dijital yerliler ”olarak yani internet olmadan hiçbir zaman yaşamayanlar olarak tanımlanıyorlar ve teknoloji kullanımı ve sosyal medya hakkındaki görüş ve alışkanlıkları eski nesillerden farklı oldukları bilinmelidir..

80- Sendikalaşma: Yasal çatışmaları çözmek veya çalışanlara sağlanan faydaları savunmak için üye çalışanlar adına hareket eden kuruluşlar olan sendikalar, otel sektörü için yeni değil, önümüzdeki yıllarda otel zincirleri ve grev gibi toplama eylemi oranı ile olan ilişkilerini uzlaşma noktasında geliştirmeye devam edecekler.

81- Güvenlik düzenlemesi: 2020 otel çalışanlarının güvenliği yılı olacağı söyleniyor, çünkü birçok kent, başta Amerika olmak üzere oteller çalışanları için güvenlik cihazlarını (ESD’ler) uygulamasını gerektiren mevzuatlar uygulamaya başladı. Çalışan güvenliği ön büro arkasındaki sabit panik butonlarından temizlik personeli için portatif panik butonlarına kadar uzanmaktadır.

82- İşgücü yönetimi: İşgücü yönetim sistemleri, her otel için çok önemli bir konu. 2020 ve sonrasında oldukça değer kazanacak konulardan biri de iş gücünü yönetmek olacak, özellikle daha verimli iş yönetimi ile karlılığı artırmasına yardımcı olan bu alanı otel yatırımcısı da fark edecek.

83- Özgür çalışma (The Gig) ekonomisi: Burada birden fazla işte çalışabilen uber sürücüleri ilk akla gelebilecek olsa da, ekonominin bu büyüyen sektörü, bağımsız olarak veya sözleşmeli olarak çalışan milyonlarca profesyonel, yüklenici ve yaratıcıyı içerecek ve 2020 sonrası bu durum ciddi artarak yeni bir çalışma tarzı olacak.

OTEL TASARIMLARI

Geleceğin oteli neye benzeyecek? Bu eğilimlere dayanarak, çok daha az “büyük kutu” ve çok daha “kutunun dışında” olacak. Otel tasarım trendleri sanat, topluluk ve benzersizliğe odaklanıyor. Misafirler, ister yerel sanatla ister mimarinin kendisiyle, ürünün karakterini yansıtan bir tasarımda konaklamak istiyorlar. Bazı otellerde, yaratıcı lobi fikirleri veya doğayı sergileyen ortak alanlar ile mekânın kendisi benzersizliği yönlendirir.

84- Hiper yerel tasarım: Belki Airbnb’nin yerel odağından etkilenen konuklar, bölgenin sanatçılarını veya kültürel temaları birleştiren, varış yerinin benzersiz karakterini yansıtan tasarımı tercih ederler.

85- İç mekan doğa ile buluşuyor: Zeminden tavana bitkiler konukların kentsel bir ortamda bile doğa ile bağlantı kurmak istediğini gösteriyor.

86- Deneyimsel sosyal alanlar: Lobi alanlarında bir topluluk hissi oluşturmak için oteller, paylaşılan çalışma alanlarından mutfaklara ve oyun odalarına kadar sunulan kamusal alan türleri ile daha yaratıcı hale gelmektedir.

87- Yeşil otel markaları: Çevre dostuluğa bütünsel odaklı otel markaları oluturulması. Örneğin Marriott’un alt markası LUXE1 “yeşil otel markası” olarak kabul edilir.

88- Eklektik tarz: Sadece uyumak için bir yer değil, oteller sanatsal sınırlarını benzersiz kılacak mobilyalar, renk düzenleri ve göz alıcı sanat eserleri ile bir yaşam merkezleri olmaya başlıyor.

89- Üst düzey sanat ve galeri deneyimleri: Bazı otel grupları, otellerine entegre sanat galerileri inşa etmeye başladılar. 21c Museum Hotel, yalnızca çağdaş sanat, 7/24 açık, 365 gün sunmaya adanmış 70.000 metrekarelik kombine sergi alanına sahiptir ve en iyisi ücretsiz olmasıdır.

YENİ KONAKLAMA ALTERNATİFLERİ

Bugünün dünyasında konaklama için sayısız seçenek var; geleneksel otellerin yanı sıra, dönemlik olarak kiralanabilecek evler, pansiyonlar, ağaç evler ve hatta su altı otelleri arasında seçim yapılabiliyor. İnsanlar daha sık ve daha uzun süreler için seyahat ettikçe – ve Airbnb gibi platformlar, herhangi bir konaklama sağlayıcısının çevrimiçi olarak geniş bir kitleye ulaşmasına izin verdiği için, konaklamalardaki alternatifler artmaya devam edecek.

90- Coliving: Tek başına seyahat edenler veya uzaktan çalışanların yaşam alanlarını ve bazen çalışma alanlarını paylaşması için özel olarak tasarlanmış bir topluluk olan Roam markası gibi bir coliving alanını oluşturulması 2020 ve sonrasının en gözde trendlerinden olacak.

91- Ortak alanlarda çalışma ve de konaklama: Uzaktan çalışma daha yaygın hale geldikçe, girişimciler ve uzak çalışanlar sadece hızlı WiFi ve masa alanı değil, aynı zamanda topluluk ve nertwork oluşturma fırsatları bulmak için WeWork ve Spaces gibi çalışma alanlarına akın ederler. Daha ilginç bir şekilde, uluslararası otel devi Accor, kendi iş birliği markası Wojo’yu yarattı. Buna benzer markaları 2020 ve sonrasında daha çok duyacağız.

92- Kiralık tatil evleri: Plajdaki kış boyunca bomboş kalan evlerinin yanısıra pek çok kullanılmayan tatil evi yenilenip şık bir hale getirilecek.

93- Airbnb: Popüler rezervasyon sitesi, bir başkasının evinde bir gece oda kiralamanın bir yolu olarak başladı, ancak şimdi tüm daireleri, lüks evleri, otel odalarını, ağaç evlerini, kaleleri ve daha fazlasını içeriyor. Siteye yapılan yeni eklemeler arasında şirketin HotelTonight’ı satın almasının ardından turlar ve aktiviteler, macera seyahati ve otel envanteri yer alıyor.

94- Mobil oteller: Çoğumuz bir yolculuk sırasında trende, teknede, cruise’da bir kabinde uyumaya alışkınız veya karavan yolculuklarına, ancak bir otobüste bir kabinde rahatça uyumak ve başka bir yerde uyanmak fikrine ne dersiniz? Özellikle uzun süreli karar seyahati yapacaklar için her seyahatiniz yeni bir otel aramak yerine, esasen tekerlekler üzerinde kendi kendine çalışan bir otel odası olan bir mobil otel sizinle birlikte seyahat etmesi fikri oldukça talep gören 2020 trendlerinden biri.

95- Sualtı otelleri: Su altı otel ve restoranları da oldukça ilgi çeken trendlerden olmaya devam edecek.

96- Uzaktan çalışma: Sanal toplantı teknolojisi ve gerçek zamanlı iletişim araçları, işin konumla sınırlandırılmasına gerek olmadığı anlamına gelir. Bazı otellerin zaten uzaktan gelir yöneticileri var, ancak bu eğilim daha fazla otel personelinin vesileyle veya her zaman tesis dışı çalışmasına izin verecek gibi görünüyor.

97- Hometels: Oteller ve kiralık tatil evlerini harmanlayan Sonder ve Stay Alfred gibi markalar, otel tarzı standartlara ve markalamaya ek olarak kısa süreli kiralama, concierge hizmeti, çamaşırhane ve tam donanımlı mutfak gibi olanaklar sunmakta.

98- Yeni nesil otel markaları: Gezginler daha fazla yerel deneyime ihtiyaç duydukça, Life House gibi yeni nesil otel markaları standard otel tanımından özellikle uzak duruyor ve bulundukları her yerde bölgenin karakterini dekor, F&B ve her otelin kişiliğine dahil ederek sunuyorlar. Yani işlerine ruh katarak yapıyorlar. Bu yine 2020 ve sonrasında trendlerin vazgeçilmezi olacağa benziyor.

KÜRESELLEŞME

İş ve ekonomik bağlarla bu kadar bağlantılı bir dünyada, küreselleşmenin otel endüstrisinde etkileri olacağını tahmin etmek hiç zor değil. Küreselleşme ile birlikte daha fazla insan seyahat etmeyi göze alabiliyor. Bu yükselen orta sınıfla birlikte özellikle sosyal medyanında etkisi seyahat etmede iştahın artmasına yol açmaya devam edecekler.

99- Değişen demografik özellikler: Çin ve Hindistan gibi ülkelerde büyüyen orta sınıf, daha fazla insanın seyahat için daha fazla paraya sahip olduğu anlamına gelir, bu nedenle oteller bu gezginleri bekledikleri dil ve kültürel kaynaklarla karşılamaya hazır olmalıdır.

100- Artan gelir dağılımı eşitsizliği: Üst ve orta sınıflar arasındaki boşluk genişledikçe, lüks gezginler daha da fazla yenilik, yaratıcılık ve üst düzey deneyimler talep edecekler. 2020 ve sonrası lüks turizmde yeniliklerin yılı olacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.