Garip Adası, Ege’nin turizm yıldızı olacak...

İzmir´in Dikili ilçesinde bulunan ve Türkive´nin tek imarlı adası olan Garip Adası, modern otelleri, özel villaları, zeytinyağı atölyesi ve müzesi ile turizme açılıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Garip Adası, Ege’nin turizm yıldızı olacak...

FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, adada hayata geçirmeyi planladıkları proje için Dubaili bir grupla ön anlaşma yaptıklarını açıkladı. İnan, inşaata 2011 yılının bahar aylarında başlayacaklarını ve 2 yıl içinde adayı turizme kazandıracaklarını söyledi. Garip Adası’nın içine otel ve Türkiye Cumhuriyeti ile AB´yi simgeleyen villalar yapılacağı belirtiliyor.

 

İzmir Dikili´deki Garip Adası´nda inşaat 2011 ´in bahar aylarında başlayacak ve 2 yıl sürecek. Adanın turizm merkezi olacağını belirten FİYAPI Başkanı İnan, Dubaili bir grupla ortaklık için ön anlaşma imzaladıklarını söyledi İnan, Dikili´de 35 milyon dolara satın aldığı Garip Adası´nda uygulayacağı projenin detaylarını HT Egeli ile paylaştı.

 

Bir ada satın alarak turizm yatırımı gerçekleştirme fikrinin ekonomik krize giren Yunanistan´ın adaları satma kararı ile ortaya çıktığını anlatan İnan, bu arayışı sırasında karşısına Dikili´deki Garip Adası´nm çıktığını söyledi. Garip Ada´nın Türkiye´nin tek imarlı adası olduğunu ifade eden İnan, ´Adayı alıp turizme kazandırmaya, dünyaya açılan bir ada yapmaya karar verdim" diye konuştu.

 

3 AY ÇALIŞILDI...

 

Adayla ilgilenmeye başladıktan sonra değerini bir kez daha anladıklarını ifade eden İnan, "Turkuaz rengi denizi, muhteşem yeraltı güzellikleri ve üzerinde binlerce yıllık zeytin ağaçları olan bir ada. Üstelik Yunan adalarına da birkaç mil uzaklıkta. Tüm bu özelliklerinden dolayı cazip geldi ve projeye başladık" dedi. Grubun mimarları tarafından 3 aylık yoğun bir çalışmayla ada ile ilgili bütün çizimlerin hazırlandığı bilgisini veren İnan, şöyle devam etti:

 

"Muhteşem bir proje geliştirdik. Bu adayı dolayısıyla da Ege´yi dünyanın turizm merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Herhangi bir SİT engeli bulunmayan adada 240 bin metrekarelik inşaat yapacağız. İnşaat sırasında adanın doğal bitki örtüsüne hiçbir şekilde zarar verilmeyecek. Tamamen adanın doğal yapısı ile uyumlu, doğal güzelliklerini koruyacak bir proje olacak. O nedenle adanın belli bir bölümüne inşaat yapacağız. Adanın üzerinde 3 ayrı otel olacak. 100 metrekareden 800 metrekareye kadar özel koyları olan villalar olacak."

 

Öte yandan FİYAPI olarak Türkiye genelinde 10 yılda 100 bin konut yapma hedefleri bulunduğunu açıklayan İnan, "Konut yapmayı planladığımız iller arasında İzmir de var. Önümüzdeki günlerde uygun yer olursa İzmir´de konut yapmayı planlıyoruz" dedi.

 

İçinde neler yer alacak?

Yaklaşık 400 dönümlük araziye sahip adada, doğal yapıyla uyumlu lüks 3 otel yapılacak. İçinde konukların rahatı ve konforu için her türlü detayın düşünüldüğü otellerin yanı sıra adanın etrafında Türkiye Cumhuriyeti´ni simgeleyen ay ve yıldız şeklinde villalar inşa edilecek.

Bu villaların çevresine ise içinde yine villaların olduğu AB´yi simgeleyen 12 yıldız yerleştirilecek. Tarihi ve yerel ürünlerin sergilendiği bir müze ve adadaki ağaçlardan özel zeytinyağı üreten atölye ise uygulanacak projenin bir diğer parçası olacak. İnşaat tamamlandığında Garip Ada, 2.5-3 milyar dolarlık bir değere kavuşarak, Ege Bölgesi´nin de yeni turizm merkezi haline gelecek. (Haberturk Egeli)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.