Fransızlar'dan Uludağ'a yatırım planı...

Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret eden Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, Türkiye'ye 20 Milyar Dolarlık yatırım yapan Fransız yatırımcıların Uludağ'da yapılacak kayak merkezi projelerinde de yer almasını istediklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Fransızlar'dan Uludağ'a yatırım planı...

Fransa’nın Bursa Fahri Konsolosu işadamı Mehmet Erbak başkanlığında yürütülecek olan Türk- Fransız Kültür Derneği’nin yarın yapılacak açılış töreni için Bursa’ya gelen Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie ve İstanbul Başkonsolosu Herve Magr, Vali Sayın Şahabettin Harput'u, makamında ziyaret etti.

 

Büyükelçi Emie, Bursa’da bulunan Fransız şirketlerinin 15 bin kişiye istihdam sağladığını belirterek, Bursa’da düzenlenen kültürel etkinliklere de katılmak istediklerini, Bursa’ya Avrupa projeleri konusunda destek olabileceklerini kaydetti. Bursa’da bulunan Fransız Renault otomotiv firmasını da gezdiklerini ifade eden Emie, Türk işçilerin buradaki başarısını ve çalışma azmini gördükleri takdir ettiğini söyledi.

 

Fransa’nın Bursa’daki en büyük yatırımcı olduğunu vurgulayan Emie, “Türkiye’ye en çok yatırım yapan ikinci ülkeyiz. Fransız yatırımcıların Türkiye’deki yatırım cirosu 20 milyar dolar. İkili ilişkilerimizde iyi yönde gidiyor. Daha fazla iş birliği yapabiliriz. Bursa’nın Uludağ ile ilgili projelerinde yer almaktan mutluluk duyarız. Uludağ’ın çevresinde yapılacak olan sportif alanlar ve pistlerin yapımında Fransız şirketlerinde yer almasını isteriz” dedi.

 

FRANSIZLARDAN OLUMLU RAPOR

 

Vali Şahabettin Harput’ta, Bursa’nın Türkiye’nin otomotivinin yüzde 72’sini ürettiğini, ihracatının da yüzde 63’ünü gerçekleştirdiğini dile getirerek, Fransız araştırmacılardan Alaçam Bölgesi’nin kayak turizmine uygunluğu ile ilgili değerlendirme istediklerini ve bu konuda olumlu sonuç aldıklarını kaydetti. Harput, Fransız ile spor, kültür, ekonomi alanlarında işbirliği yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi. (Vatan)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.