Fransa’daki türban yasağı, Türkiye'ye yarayacak...

Fransa, türban yasağıyla 2 Milyar Euro’luk turizm pazarını kaybedecek. Fransız turizm araştırmacılarına göre, Paris hükümetinin önümüzdeki ay yürürlüğe almayı planladığı türban yasağıyla birlikte, Fransız turizm sektörü ilk etapta yıllık 2 Milyar Euro zarar edecek. Bu zarar ilerleyen zamanda daha da büyüyecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Fransa’daki türban yasağı, Türkiye'ye yarayacak...

Fransa Başkanı Nocolas Sarkozy, kamuya açık alanlarda, ki bunlara oteller, müzeler, sokak ve caddeler dahil, yüzü tamamen kapatan türbanın yasaklanması konusunu Mayıs ayı içinde parlamentoda onaylanmasını isteyecek. Bu onaylanması muhtemel yasa, Fransa’da yaşayanları derinden etkileyeceği gibi, Fransa’yı her yıl körfez ülkelerinden gelen ve sayıları 1,1 milyon olarak tahmin edilen zengin turistleri de etkileyecek.

 

Fransız Aileden Sorumlu Bakan Yardımcısı Nadine Morano, bu yasanın onaylanması halinde, yabancı turistler için de zorunlu olacağını belirtiyor. Fransız ve Körfez ülkeleri merkezli tur şirketleri şimdiden alarm çalıyor. Bu şirketlere göre, Ruslarla birlikte, Fransa’da en çok para harcayan turist kitlesi, körfez ülkelerinden gelen ve eşlerinin çoğu türbanlı olan zengin turistler.

 

BAE merkezli Orient Travels seyahat acentesinin sahibi Mohsin Kidwai, körfez ülkelerinden gelen her bir turistin, ulaşım ve konaklama hariç, Fransa’da ortalama 2.000 Euro para harcadığını belirtiyor. Bu paranın büyük bölümü yiyecek/içecek ve hediyelik eşya için harcanıyor. Kidwai, diğer birçok İslam ülkesinin aksine, özellikle körfez ülkelerinden gelen turistlerin mahremiyetleri konusunda çok hassas olduklarını söylüyor ve bu turistlerin başka destinasyonlara kayacağından emin konuşuyor.

 

Paris yerine İstanbul...

 

Kidwai, türbanlı turistlerin kendilerini rahat hissettikleri diğer destinasyonlar arasında İstanbul’u da sayıyor ve ekliyor: “Avrupai havasının yanı sıra çok gelişmiş mutfağı, başka başkentleri aratmayan alış veriş imkanları, çok fazla görmeye değer cazibe noktaları, hoşgörülü insanları ve çok sayıdaki uluslararası standarttaki otelleri, İstanbul’u çok önemli bir alternatif haline getiriyor.

 

 

Körfez ülkelerinden çıkan zengin turistler için Avrupa’da Fransa, İngiltere’den sonra en önemli ikinci destinasyon. “Sadece Paris’e her sene yarım milyonun üstünde türbanlı turist geliyor. Paris’te kimi alışveriş caddeleri, bu turistler olmadan kepenk kapatır” diyor Suudi merkezli Al Tayyar Travel group’un Paris şube müdürü Chahid Bouamarane.

 

Bouamarane, “Bu kesim turistler, genelde kalabalık aile olarak geliyorlar ve diğer ülke turistlerine göre Paris’te çok daha uzun kalıyorlar” diyor.

 

Kidwai’ye göre, sadece oteller, gastronomi işletmeleri ve mağazalar zarar etmeyecek, Fransız havayolu şirketleri, acente ve tur operatörleri de zarar görecek. Kidwai, “Çok sayıdaki tur operatörü, körfez ülkelerinden gelen turistlere odaklanmış ve uzmanlaşmış durumda. Bunlar işlerinin büyük bölümünü kaybederse, binlerce kişi daha işsiz kalır” diyor.

Uzmanlar, körfez ülkelerinden gelen turistlerin bundan sonra yüzü tamamen kapatan türban yerine, sadece yüzü gösteren bir örtünme tercihine nalsı bakacaklarını merak ediyorlar. (tourexpi)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.