Financial Times: Yatırımcı enflasyondan korunmak için otel alıyor

Bloomberg’in haberine göre, bu yılın başlarında Venedik’teki Hotel Bauer için bir teklif savaşı yaşandı. Yatırım şirketi Mohari Hospitality, 309 milyon euro’luk teklifiyle Bernard Arnault ve diğer rakiplerini geride bırakmıştı.

18/10/2024 12:26
Financial Times: Yatırımcı enflasyondan korunmak için otel alıyor

Varlıklı yatırımcılar arasında yeni trend otel satın almak. Küresel emlak danışmanlık şirketi JLL’ye göre aile ofisleri, yani milyonlarca dolar varlığa sahip olan ailelerin yatırımlarını yöneten özel şirketler özellikle Asya Pasifik bölgesindeki oteller için birbirleriyle yarışıyor. JLL, bu yılın ilk yarısında bölgedeki otel işlemlerinde bir önceki yıla göre yüzde 19’luk bir artış olduğunu ve toplam değerin 5.7 Milyar Dolara ulaştığını bildirdi.

Financial Times’ın aktardığına göre oteller, uzun süredir yatırımcılar için cazip bir seçenekti. Ancak koronavirüs pandemisi sonrası toparlanma ve otellerin fiyatlarını günlük olarak güncelleyerek yüksek enflasyona karşı direnebilmeleri nedeniyle oteller şu anda yatırımcılar arasında daha da popüler.

Otel yatırımlarının gözdesi, Singapur, Londra, Tokyo ve Paris 

JLL’nin Asya Pasifik otelleri baş yöneticisi Nihat Ercan da aile ofislerinin daha çok Singapur, Londra, Tokyo ve Paris gibi yurtdışından uçuşların çok olduğu şehirlerden otel almayı tercih ettiğini söyledi.

BNY Wealth’in küresel aile ofisi direktörü Christine Curtiss de şirketinin müşterileri arasında otel yatırımına ilginin arttığını söylüyor. “Mülk değerleri uzun vadede değer kazanma eğiliminde. Oda fiyatları da enflasyonla yükseliyor” diyen Curtiss “Oteller bir değer deposu ve bir gelir kaynağı” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.