FIJET Kongresi, İstanbul’da toplanıyor…

Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu 52. Kongresine bu yıl İstanbul ve Bodrum ev sahipliği yapacak. Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği tarafından organize edilen konferansa, 33 ülkeden 250 turizm yazarı, gazetecisi ve refakatçisi katılacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
FIJET Kongresi, İstanbul’da toplanıyor…

Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (ATURJET), üyesi olduğu Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu'nun (FIJET) her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirdiği kongreyi bu yıl 03 - 10 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul ve Bodrum'da düzenleyecek.

 

Kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu ve pek çok önemli ismin katılması bekleniyor.

 

Kongrenin açılışı 04 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Conrad Hilton Otel'de gerçekleşecek. Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın açılışını yapacağı kongrede "Kültürün turizmin gelişmesindeki önemi'' tartışılacak.

 

İstanbul'da gerçekleştirilen açılış kongresinin ardından yabancı turizm yazarları ve gazeteciler seyahatlerini kongre sonrası katılacakları turlarla sürdürecek. 6 Ekim tarihinde Bodrum'a gidecek olan gazeteci ve yazarlar, Türkiye hakkında yazılı ve görsel medyada üretim yaparak ülkemizin tanıtımına da katkı sağlayacak. 33 ülke basınının önde gelen turizm gazeteci ve yazarları 10 Ekim'de ülkelerine dönecek.

 

1954 yılında Paris'te kurulan ve bugün bünyesinde 45 ülkenin bulunduğu FIJET'in tüzüğünde kongrelere katılan delegelerin, kongrenin yapıldığı ülke hakkında tanıtım yazıları yazmaları ve görsel medyada ürün sergilemeleri de bulunuyor.

 

Özet Program:

 

Açılış Kongresi

 

Tarih: 04 Ekim 2010

Yer: İstanbul Conrad Hilton Otel

 

4/10/2010 Pazartesi: 11:00 Açılış seramonisi Genel Kurul.

 

14:00 Dolmabahçe sarayı gezisine hareket.

 

05/10/2010 Salı: 09:00 Ayasofia, Sultanahmet, Topkapı Sarayı gezisi.

 

06/10/2010 Çarşamba: Bodrum'a Hareket.

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.