Fethiye'de kayak keyfi başladı...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, yapımına 14 yıl önce başlanan ''Erendağı Kayak Merkezi'' düzenlenen törenle açıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Fethiye'de kayak keyfi başladı...

Seki beldesinde bulunan ve yap-işlet-devret modeliyle, bir şirket tarafından yapımı tamamlanan merkezin açılışını, Muğla Valisi Fatih Şahin yaptı.

 

Şahin yaptığı konuşmada, ''Burada da Türkiye'deki diğer tesislerin kalitesinin yakalanmasını arzuluyoruz. Buranın gelişimiyle, Muğla'nın turizm çeşitliliğini arttıracağız. Muğla'da turist sayısı, bu yıl 3 milyonu aştı, ancak bu sayı yeterli değil. Biz turizmde ürün çeşitliliğini de arttırmak istiyoruz. Bunu da sportif yatırımlarla yapabiliriz. Ayrıca gençlerin bu sporu yapması için altyapıyı oluşturacağız. Böyle bir tesisin açılması ile arzumuz, dünya çapında genç kayakçılar da yetiştirmek'' dedi.

 

Fethiye-Antalya karayolunun 74. kilometresinde, Seki beldesi sınırları içinde yer alan, eğimleri ve vadileriyle tur kayakçılarına 1 ile 5 gün arasında gezi rotaları sunan merkez, Erendağı'nın 2 bin 863 metre yüksekliğinde yer alıyor. Sosyal tesis alanları ve dağ evleri bulunan merkezin, mayıs ayına kadar ziyaretçilere kayak yapma imkanı sunduğu kaydedildi. Kar kalınlığının,zirvelerde 5 metreye kadar çıktığı tesiste, yaklaşık 100 sporcunun çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

 

Açılışa, Vali Şahin'in yanı sıra, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Muğla İl Gençlik Spor Müdürü Burhan Hacıcaferoğlu ile aralarında milli kayakçıların da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.