Fethiye'de ikinci yat kazası...

Motoryat, denizde alev alev yandı. Muğla'nın Fethiye İlçesi açıklarında ‘Geyli’ adlı özel motoryatta yangın çıktı. Açıkta yanan motoryata helikopterle havadan müdahale edildi. Yangın söndürüldü ama, motoryat batmaktan kurtulamadı. Yangında can kaybı meydana gelmedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Fethiye'de ikinci yat kazası...

Geçtiğimiz günlerde Fethiye'de turist taşıyan teknede yangın çıkmış ve 17 turist ve 5 mürettebat Sahil Güvenlik botları tarafından son anda kurtarılmış, yaşlı bir İspanyol turist de kaybolmuştu. 

Fethiye'nin Turunçpınarı Koyu açığında 14 metre uzunluğundaki motoryatta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Hızla büyüyen yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopter ile havadan müdahale edildi. Yangını söndürme çalışması sürerken, olay yerinde bulunan Sahil Güvenlik 310 botu motoryata alevler nedeniyle yaklaşamadı. Denizin ortasında yanan motoryatta zaman zaman patlamalar meydana geldiği görüldü. Yangın söndürüldü ama, motoryat batmaktan kurtulamadı. Yangında can kaybı meydana gelmedi.

 

YATTAKİ YOLCU VE MÜRETTEBAT BELLİ OLDU

 

Bölgeye çok  sayıda yangın söndürme işçisi gönderilirken yattaki  yangında kurtarılan mürettebat ve yolcuların isimleri  belli oldu. Alınan bilgiye göre, Fethiye'nin Turunçpınarı Koyu mevkisinde demirli  bulunan “Geylin” adlı motor yatta çıkan yangına müdahale amacıyla çok sayıda  yangın söndürme işçisinin bölgeye gönderildi.

 

Motor yat güvenlik amacıyla bulunduğu yerden 3 mil açığa çekilirken,  yangın söndürme işçilerinin de karadan yangına müdahale amacıyla teknelerle motor  yatı takip ettikleri görüldü.

 

Motor yatta çıkan yangında kurtarılan mürettebat ve yolcuların isimleri  ise şöyle:

“Kaptan Süleyman Korucu, mürettebat Hakan Murat, yolcular Dündar, Özlem,  Meltem, Yeşim Öz, Seren, Ceylin, Fatma, Gizem ve Ramazan Taş”

 

‘KAYHAN 9’ DA YANMIŞTI

 

Geçen Çarşamba günü de Muğla'nın Marmaris İlçesi'nden Fethiye'ye giden içinde İspanyol ve Portekiz 18 yolcu ile 5 mürettebatın bulunduğu ‘Kayhan 9’ adlı ahşap teknede çıkan yangında 3 turist yaralanmış, tekne batarken, İspanyol turist 80 yaşındaki Talama Galves Petersen kaybolmuştu. (DHA)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.