Fatsa'dan İstanbul'a uzanan bir başarı hikayesi

Mutfakla ilgili bir kariyer kurma hayalleri çocukluğundan beri en heyecanlı serüvenlerini yaşadığı Fatsa’daki evlerinin mutfağında annesini örnek alarak başlayan İlayda Şen, Aşeka Restaurant'ta tatlı istasyonunun sorumluluğunu üstlenerek, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

21/10/2024 22:30
Fatsa'dan İstanbul'a uzanan bir başarı hikayesi

İlayda Şen'in mutfak hikayesi şöyle:

Mutfakta bir kariyer kurma hayallerim, çocukluğumdan beri en heyecanlı serüvenlerimi yaşadığım, Fatsa’daki evimizin mutfağında, annemi örnek alarak başladı. Ben İlayda Şen, 30 Mart 2000 tarihinde Ordu’nun Fatsa ilsesinde doğdum. Ordu’nun küçük bir kasabası olan Fatsa’daki çocukluk yıllarım ya sokakta ya da mutfakta, arkadaşlarım ve ailem ile geçti. Her zaman yeni tatlar denememi, yeni deneyimler edinmemi destekleyen ailem sayesinde küçük bir yaştan itibaren yepyeni mutfaklar tecrübe etme imkanım oldu. Yeniliklere karşı da tükenmeyen bir iştahım oluştu.

Hayatımı inşa ederken verdiğim kararlarımı yeniliklere karşı olan merakım ve iştahım hep yönlendirdi. Beni en heyecanlandıran, annemle birlikte evdeki mutfağımızda imkanlarımızla olabildiğince keşfettiğimiz gastronomi dünyasının derinlemesine içine girmek, farklı yemek kültürleri tanımak, mutfaklarda ve şeflerle calışmaktı. Bu yönde, İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde eğitimimi tamamladım.

Üniversite eğitimim sırasında, omuz omuza çalıştığım diğer şef arkadaşlarımdan ve öğretim görevlisi şeflerimizden ögrendiklerim, benim de hayalim ve hedefim olan Private Chef kariyerinde yeniliklere imza atmış Şef Pınar İshakoğlu ile yakından çalışma fırsatı ve ilk endüstriyel mutfak deneyimim olan Deraliye Restaurant’taki stajım beni bugün olduğum yere, Aşeka Mutfağı’na getirdi.

2022 yılının Ağustos ayında stajyer pozisyonunda katıldığım Aşeka ailesinde pastane istasyonunun başında devam ediyorum. Son 2 yılda Aşeka’da Ömer Şef ve Deniz Şef’ten aldığım ilham ve yönlendirme sayesinde yeni teknikler ve tabaklar deneyimlemeye hiç olmadığım kadar heyecanlıyım.

Aşeka’da tadın ve servisin en yüksek standartlarda olduğundan emin olmak adına gündelik sorumluluklarımın yanı sıra başka sorumluluklar da üstleniyorum. Yönettiğim tatlı istasyonunun yanında, diğer istasyonların ürünlerini ve hazırlıkların da baştan sona icra edebiliyorum. İhtiyaç halinde serviste destek oluyorum.

Durmadan yeni tabakların ve tekniklerin uygulandığı, her sezon yeni menülerin özveriyle tasarlandığı bir mutfakta çalışıyor olmak, beni ilk günden beri besleyen mutfak heyecanımı ve merakımı güdülüyor. Fatsa’da annemle fındıklı revani pişirerek başlayan yolculuğuma, Karaköy’de rillette ve tartare yaparak devam ediyor olmak, beni önümüzdeki gastronomi serüvenim konusunda sabırsızlandırıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.