Fas’ın da turisti arttı, geliri düştü...

Fas turizmi de dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden nasibini aldı. Nitekim, 2009 yılında turist sayısı önceki yıla göre yüzde 6’lık artışla 8.3 milyon kişiye ulaşırken, turizm gelirleri ise geçen yılın yüzde 5.7 altında kalarak 6.7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Fas’ın da turisti arttı, geliri düştü...
Fas Turizm Bakanı Yassir Muhammed, krizden dolayı fiyatlarda bir oynama yapamadıklarını, bir önceki yılın seviyesinde tuttuklarını düşüşün de bundan kaynaklandığını belirtti.
Turizmin ülke ekonomisinde önemli biri olduğuna dikkat çeken Muhammed şu bilgileri verdi: “Turizm Fas GSMH’nda yüzde 9’luk bir paya sahip. Turizm alanında halen toplam 420 bin kişi istihdam ediliyor. Kralımız 6’ncı Muhammed turizmde ‘2020 Vizyon’ çalışmalarının başlatılması talimatı verdi.
Bu çalışmayı yılın sonuna doğru bitirip hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu yıl turizme 10.8 milyar MAD’lik (Fas Dinarı yaklaşık 1.3 milyar dolar) yatırım yapmayı öngörüyoruz. Turizme ayırdığımız bu yatırımlarla 13 bin yeni yatak devreye girecek. Söz konusu yeni yatakların yüzde 40’ı da Kızıl Şehir Marakeş’te hizmete girecek.”

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.