Farklı otelde kalan Rus turistin Schengen'i iptal edildi

Yunanistan'da tatil yapan Rusya vatandaşı bir turistin vizesi, tatili sırasında iptal edildi. Yunanistan konsolosluğu, turistin vize başvurusunda belirttiği otel yerine başka bir otelde kalmasını ve uçak biletlerini değiştirmesini, "seyahat amacını ihlal etmek ve resmi makamları aldatmak" olarak değerlendirdi ve Schengen vizesini sıfırladı.

23/09/2024 13:48
Farklı otelde kalan Rus turistin Schengen'i iptal edildi

Yunanistan'da tatil yapan Rusya vatandaşı bir turistin vizesi, tatili sırasında iptal edildi. Yunanistan konsolosluğu, turistin vize başvurusunda belirttiği otel yerine başka bir otelde kalmasını ve uçak biletlerini değiştirmesini, "seyahat amacını ihlal etmek ve resmi makamları aldatmak" olarak değerlendirdi ve Schengen vizesini sıfırladı. Karar Rus turiste, vizeyi aldığı Novorossiysk Yunan Başkonsolosuğu tarafından, Yunanistan'daki otelinde kalırken e-mail yoluyla bildirildi.

BFM'e konuşan Rus uzmanlar, bu tür vakaların zaman zaman yaşandığını belirtiyor. Türkrus'ta yer alan habere göre, turizm yetkilisi Sofya Dufossey-Aksyutina, konsoloslukların zaman zaman vize başvurularında belirtilen bilgileri kontrol ettiğini ve planların dışına çıkıldığında vize iptali gibi sonuçların yaşanabileceğini vurguladı.

Turizm Hukuku Uzmanı Aleksandr Bayborodin ise Yunanistan'ın özellikle Rus turistlere yönelik son dönemde daha sıkı denetimler uyguladığını belirtti. Turizm Acenteleri Birliği Başkan Yardımcısı Aleksey Mkrçyan ise bu gibi detaylı incelemelerin nadir görüldüğünü, ancak konsolosluk görevlisinin "kişisel çabası" nedeniyle böyle durumların yaşanabileceğini ifade etti. Turistlerin planlarını değiştirmeden önce dikkatli olmaları gerektiğini belirten Mkrçyan, bu tarz kontrollerin şansa bağlı olabileceğini ekledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.