Fairmont Hotels, Bakü'de açılıyor...

Fairmont, Raffles ve Swissotel markaları altında tüm dünyada 95 otelle hizmet veren global otelcilik şirketi Fairmont Raffles Hotels International 2011 yılı başında Bakü, Azerbaycan’da yeni otelinin kapılarını açacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Fairmont Hotels, Bakü'de açılıyor...

Fairmont Hotels & Resorts ("Fairmont") ve Azinko Development M.M.C. ("Azinko"), yaptığı açıklamayla, Azerbaycan’ın muhteşem sahil şehri Bakü’deki yeni 347 odalı lüks otelinin yönetimi konusunda Fairmont’la anlaşma imzalandığını duyurdu. 

 

"Bu anlaşma Fairmont’ın, son derece önemli ve tarihi bir bölgenin ekonomik olarak yeniden doğumuna şahitlik eden eşsiz bir yapı inşa etmesini sağlayacak” diyen Fairmont Hotels & Resorts Başkanı Thomas W. Storey sözlerine şöyle devam ediyor: “Bakü’nün petrol ve doğalgaz açısından zengin ekonomisinin şaha kalkması dolayısıyla Azerbaycan’ın, Fairmont’ın eşsiz yapıları için ideal bir yer olduğunu gördük.”   

 

Azinko tarafından inşa edilen Fairmont Baku, Azerbaycan parlamento binalarının yanında muhteşem bir Hazar Denizi manzarasına sahip. Bu yeni simgesel kompleks, yani Flame Towers’da otel, rezidans ve ticari bloklar yanında perakende alışveriş alanları ve eğlence merkezleri olacak. Fairmont Baku’nun 2011’in ilk aylarında açılması bekleniyor.

 

"Bu muhteşem binayı hayata geçirmek konusunda Fairmont’la çalışmaktan onur duyuyoruz” diyen Azinko Development M.M.C Yönetim Müdürü Hasan Güzel, “Flame Towers, Azerbaycan’ın kendine özgü bina mimarisinin dünya çapında bir otelin sıcaklığı ve gerçek konforuyla bir araya getirilmesine sahne olacak,” diyor. 

 

Dev selvi ağaçlarıyla çevrelenmiş yolları ve kafelerle dolu caddeleriyle dikkat çeken antik şehir Bakü, petrol sektöründeki yükseliş dolayısıyla ciddi bir iş hacmi akışına sahne oluyor. Petrole dayanan ekonomisi, gelişmiş üretim sektörü ve Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan antik İpek Yolu üzerindeki kalabalık limanı ile Bakü, dünya pazarlarının önde gelen petrol tedarikçilerinden biri olmaya hazır.

 

"Fairmont, dünyanın en çarpıcı, dinamik lokasyonlarında bulunan simgesel yapılarıyla tanınıyor ve Flame Towers’daki Fairmont Baku da farklı olmayacak” diyor Storey. 

 

Flame Towers, önemli bir mirasa sahip modern bir yapı olacak. Antik zamanlarda Azerbaycan kıyısı, kayalar ve denizden bir anda alevlerin yükselmesine neden olan doğal gaz yataklarıyla doluydu. Bizans kaynakları bunlara ‘Bakü’nün sönmez alevleri’ diyor. Daha sonraki yazıtlarda ise iki günlük mesafeden görülebilecek petrol çeşmeleri ve dağ büyüklüğünde alevlerden bahsediliyor.

 

2000 yılında, Şirvanşah Sarayının bulunduğu iç Bakü şehri ve Maiden Tower, Dünya Mirası alanı olarak sınıflandırıldı. UNESCO’ya göre ‘Bakü’nün duvarları, Zerdüşti, Sasani, Arap, Pers, Şirvani, Osmanlı ve Rus kültürlerinden izler taşıyan nadir bir kentsel kombinasyon ve mimariye sahip.” 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.