Expedia, partnerleriyle bir araya geldi...

En büyük ve yaygın online turizm şirketi olan Expedia, Türkiye’de partnerleriyle bir araya gelerek kısa dönem öngörülerini ve uzun vadedeki tahminlerini paylaştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Expedia, partnerleriyle bir araya geldi...

İş ve gezi amaçlı seyahat edenlere araştırma, planlama ve rezervasyon kolaylığı sunan ve dünyanın en büyük online turizm şirketi olan Expedia, Türkiye Otel Ortaklarının yıllık toplantısı için partnerleriyle bir araya geldi. 1996 yılında kurulduğu günden bu yana, 19 ülkede hizmet veren Expedia, dünyada 1 numaralı online seyahat acentesi olmaya devam ediyor.
Havayolu bilet satışından, gecelik oda rezervasyonuna, araba kiralamadan etkinlik satışına, bir destinasyona vardığınızda neler yapabileceğinizi planlamaya kadar pek çok konuda hizmet veren Expedia, Türkiye’de yerel ağını artırırken, Türkiye’deki ekibiyle de eş zamanlı olarak büyüyor. Bünyesindeki expedia.com, Hotels.com, Venere.com, Hotwire, eLong, Egencia - Expedia Corporate Travel, Classic Custom Vacations ve TripAdvisor markalarıyla bulunduğu her coğrafi pazarda liderliğini sürdürüyor.

Expedia Türkiye, Türkiye konaklama sektörünün yoğun çalışmalarını, partner otelleri ve dostlarının çabalarını 2010 Expedia Yıllık Otel Ortakları Zirvesi’nde kutladı. Expedia Türkiye Pazar Yönetimi Direktörü Marilena Zagana, gecede Expedia’nın Türk turizm pazarının geçmişi, bugünü ve geleceğinin analizlerini de sundu.

Expedia son 12 ayda, Türkiye’ye sayısı gittikçe artan turist getirirken, bir yılda yaklaşık %30 turist sayısını da arttırdı. Türkiye’yi ziyaret eden Expedia yolcularının ana hareket noktaları ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya oldu. Expedia Türkiye’nin büyümesi, Expedia ekibinin ve partner otellerinin Türkiye’deki artan internet nüfusundan yararlanarak kaliteli hizmet sunması, turizm sektörünü modernize etme çabalarının göstergesi olmuştur. Expedia Türkiye Pazar Yönetimi Direktörü Marilena Zagana, ¨İnternet bazlı seyahat hızla büyüyor ve bunun içinde Türk turizmi için büyük bir fırsat var. Son yıllarda %30 olarak gösterdiğimiz büyüme ve 2011’de bu büyümenin %36’ya çıkacağına dair öngörümüz otel sahiplerine küresel pazarda varolmanın önemini gösteriyor. Online rezervasyonlarda Türk turizminin faydalanabileceği, hala potansiyelinin altında kullanılan çok iyi bir fırsat var. Gidilen bir yerde kalınan gece sayısı artarken, pazarlamayı arttırmak için daha iyi bir yöntem olmadığını düşünüyorum.¨ sözleriyle Expedia Türkiye’nin 2010 pazar öngörülerini de paylaştı.

Expedia hızla büyümeye devam ediyor
Expedia ve dünya çapındaki diğer üye websiteleri ayda 60 milyondan fazla ziyaret alıyor. turkiye.hotels.com dahil 75 adet yerelleştirilmiş hotel.com websitesi ve yerel dillerde 19 Expedia websitesi bulunmakta.
Expedia üyeleri sadece U.S. Expedia.com® 18 milyon uçuş araması, 14 milyon otel araması ve 2 milyon araba araması dahil olmak üzere Expedia sitelerinde her gün yaklaşık bir milyar arama gerçekleştiriyorlar.

2006’dan beri Expedia Türkiye’nin rezerve edilen gecelik oda sayısı ve fiyatları neredeyse aynı kalırken  %615 arttırdı. Ziyaretçilerdeki büyüme başkent bölgesinde olduğu gibi İstanbul’un dışına da eşit derecede dağıldı. 2009’dan beri Expedia İstanbul’daki yerel varlığını kanıtladı.(shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.