Evlenmek isteyenler 'Çeşme'ye koşuyor...

Çeşme hem tatilin hem de evlilik turizminin gözdesi oldu. Bu yılın yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistin gözde mekânları arasında yerini alan Çeşme’deki oteller, düğünler için de tercih edilmeye başlandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Evlenmek isteyenler 'Çeşme'ye koşuyor...

Bölgede yapılan 360 düğünde 70 bin kişi konakladı Türk turizminin gözde tatil beldesi Çeşme, turizmi çeşitlendirecek uygulamalar konusunda öncülüklerine devam ediyor. Evlilik turizminin önemli merkezleri arasına giren ilçede yabancı çiftler rahip eşliğinde İzmir’de kilisede nikâhlarını kıydıktan sonra otellerde evlenerek düğün, eğlence ve tatili bir arada yaşıyor.

 

Bölgede yer alan bir otelin Genel Müdürü Yakup Demir, bugüne kadar otelde gerçekleşen düğünlerin 50’sinin yabancılara ait olduğunu belirterek, “Yunanistan, Dubai, Fransa, İngiltere ve İtalya gibi birçok ülkeden çiftleri evlendirdik. Yeni evlenecek çiftlere düğünlerini özel kılacak bu tip organizasyonlar oldukça cazip geliyor. Son olarak İngiliz ve Rus bir çifti evlendirdik. Bu hafta sonu da bir İtalyan ile yine bir Türk’ün düğününü yapacağız” diye konuştu.

 

ÇEŞME’YE KİLİSE İHTİYAÇ OLDU

 

Yakup Demir, yabancıların dini nikâhının İzmir’deki kilisede rahip eşliğinde kıyıldığını belirterek, “Yabancı düğünleri konusundaki artan talep karşısında Çeşme Belediyesi’ne ilçedeki tarihi kiliseyi onarım teklifi götürdük. Kilise onarılırsa turizminden daha büyük pay alabiliriz” dedi. Ege’nin kendine özgü zeytinyağı ve otlarından yapılan yemekler de, turistlerin ayrıca ilgisini çekiyor. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.