Eurowings, 2025’te 1000'den fazla uçuşunu iptal edecek

Alman Lufthansa'nın bütçeli hava yolu Eurowings, artan maliyetler nedeniyle operasyonlarını kısıtlama kararı aldı. Şirket, 2025 yaz sezonunda Hamburg merkezli 1000'den fazla uçuşunu iptal edeceğini duyurdu.

15/10/2024 13:53
Eurowings, 2025’te 1000'den fazla uçuşunu iptal edecek

Alman Lufthansa'nın bütçeli hava yolu Eurowings, artan maliyetler nedeniyle operasyonlarını kısıtlama kararı aldı. Şirket, 2025 yaz sezonunda Hamburg merkezli 1000'den fazla uçuşunu iptal edeceğini duyurdu. Airporthaber’de yer alan habere göre Ryanair'in ardından benzer bir adım atan Eurowings, özellikle Hamburg Havalimanı'ndan kalkış ve varışlı uçuşlarda büyük kesintilere gidecek.

İptal edilen uçuşların başka destinasyonlara kaydırılacağı belirtildi. Eurowings'in açıkladığı plana göre, iş seyahati için yoğun talep gören Hamburg-Köln/Bonn hattı tamamen kaldırılacak. Bunun yanı sıra, hava yolu Avrupa ve Kuzey Afrika'ya olan bazı seferlerinin sıklığını da azaltmayı planlıyor.

"Uçuş Fiyatları Artacak"

Eurowings CEO'su Jens Bischof, alınan bu kararın Hamburg'un uçuş ağını önemli ölçüde daraltacağını ve bilet fiyatlarında artışa yol açacağını vurguladı. Bischof, "Bu durum önlenebilirdi, ancak havalimanı ücretlerindeki orantısız artışlar bize başka seçenek bırakmadı. Hamburg Havalimanı'nın çözüm üretmemesi de bu süreci zorlaştırdı. Mağdurlar, bölgeden iş veya tatil için seyahat eden insanlar olacak," şeklinde konuştu.

Bischof ayrıca, havalimanlarının artan alt yapı maliyetleri ve yer hizmetlerinin yükünü Eurowings'e yıktığını ve şirketin Almanya genelindeki diğer havalimanlarında da benzer adımlar atmak zorunda kalabileceğini belirtti. Almanya'daki havalimanlarında uçmanın giderek daha pahalı ve karsız hale geldiğine dikkat çeken CEO, şirketin operasyonlarını sürdürülebilir kılmak için maliyetleri yeniden değerlendirdiğini söyledi.

Erowings'in Hamburg Operasyonları Daralacak

Hamburg Havalimanı'nda pazar lideri konumunda olan Eurowings, şu anda bu havalimanında 16 uçak bulunduruyor ve 70'ten fazla destinasyona uçuşlar düzenliyor. Ancak alınan bu karar, Eurowings'in Hamburg'daki varlığını önemli ölçüde azaltacağı gibi bölgedeki uçuş ağı üzerinde de geniş çaplı etkiler yaratacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.