Eski Trakya Un Fabrikası 5 yıldızlı otel olacak

Edirne'nin sembol yapılarından Trakya Un Fabrikası'nın yıkımına başlandı. Merkezi İstanbul'da bulunan Alfamonte Otelcilik ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından satın alınan fabrika alanına 5 yıldızlı otel planlandığı kaydedildi.

12/09/2024 12:28
Eski Trakya Un Fabrikası 5 yıldızlı otel olacak

Edirne'nin ilk sanayi kuruluşları arasında yer alan, yıllar önce şehir merkezine bir hayli uzak olmasına rağmen süreçte artık en işlek kesimde kalan kentin sembol yapılarından Trakya Un Fabrikası'nın yıkımına başlandı. Merkezi İstanbul'da bulunan Alfamonte Otelcilik ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından satın alınan fabrika alanına 5 yıldızlı otel planlandığı kaydedildi.

Edirne’nin ilk sanayi kuruluşları arasında yer alan, yıllar önce şehir merkezine bir hayli uzak olmasına rağmen süreçte artık en işlek kesimde kalan kentin sembol yapılarından Trakya Un Fabrikası’nın yıkımına başlandı. Edirne’de 1977 yılında Trakya Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kurulan ve yaklaşık yarım asırlık süreç içerisinde kent ekonomisine önemli katkıda bulunan fabrikanın binası merkezi İstanbul’da bulunan Alfamonte Otelcilik ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından satın alındı.

Alfamonte Otelcilik ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi 2022 yılı Haziran ayında Fatih’te Kemal Balkan tarafından kurulduğu öğrenildi. Karadağ kökenli olduğu ve bir oğlunun da Trakya Üniversitesi’nde eğitim gördüğü belirtilen iş insanı Kemal Balkan’ın İstanbul’da otel zincirlerinin bulunduğu ve yıkım sonrası buraya da otel planladığı kaydediliyor. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.