Erzurumlu otelcinin 'Olimpiyat isyanı'...

Dev organizsayon Erzurum’lu esnafa ve otelciye gerçekte ne bıraktı? Olimpiyat tesislerinde ve sadece az sayıdaki yıldızlı otellerde kalan sporcu kafileleri, Erzurum’da büyük hayal kırıklığı yarattı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erzurumlu otelcinin 'Olimpiyat isyanı'...

Erzurum isyanı: ‘Doğu’ya otel yapın’ diye fırça atanlar şimdi nerede? 2011 Kış Oyunları’nın rüzgarı, Erzurum’daki otellere yaramadı. Ruhsatlı 60 otelin bulunduğu Erzurum’da, az sayıda yıldızlı otellerin haricindekilerin yüzüne bile bakan olmadı. Erzurum Otelciler ve Kahvehaneciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, “2011 Kış Oyunları öncesinde konaklama alanında ortalığı ayağa kaldıranlar, şimdi dönsün otel işletmecilerine hesap versinler.” dedi.

 

ERZURUM ESNAFI YARARLANAMADI ...

 
Erzurum Otelciler ve Kahvehaneciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, 2011 Kış Oyunları’nın rüzgarından, Erzurum esnafının faydalanamadığını belirtti. Saka, “Halbuki oyunlardan önce bu otellerde öylesine hummalı bir hazırlık yapılmıştı ki, personellere özel eğitimler veren işletmeler bile olmuştu. Ama gelin görün ki, öncesi başka, sonrası başka oldu. 2011 nimeti yerli otel işletmecilerinden uzakta kaldı.” ifadelerini kullandı.

 

2011 Kış Oyunları için Erzurum’a gelen konukların, yerel işletmecilerden köşe bucak kaçırıldığını kaydeden Başkan Saka, “Erzurum merkezde 60 tane ruhsatlı otel var. Bu otellerden büyük bir bölümü ise, halen 2011 için gelen konukların misafir edildikleri konaklama tesislerinin ayarında. Ama ne hikmetse, yerli işletmecilerimize böyle bir sorumluluk yüklenmedi, rüzgarın yönü hep başka yönlere estirildi. Yerli ve yabancı konuklar şehir merkezindeki otellere de yönlendirilmiş olunsaydı, bu hareketlilik esnafın da yüzünü güldürürdü.” ifadelerini kullandı.

 

OTELCİLİK SEKTÖRÜ SIKINTIDA...

 

Saka, 2011 Kış Oyunları’ndan da umduğunu bulamayan otel işletmecilerinin, böylece büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını vurgulayarak, “Otel işletmecisi arkadaşlarımız bir yandan otelcilik hizmeti veren kamu kurumlarından, öbür yandan da, kış oyunları gibi dev organizasyonların sorumlusu olan yetkili isimlerden çekiyor. Bu işletmecilerin suçu ve kabahati neydi? Kış oyunlarından önce konaklama hizmetleri açısından yeri göğü inlettiler, ama bunu yapanlar bu şehrin yerli işletmecilerine fırsat bile vermediler, sorumluluk yüklemediler.” şeklinde konuştu.

 

Turizm merkezi olmaya aday bir şehirde otel işletmecilerinin sıkıntı içerisinde olmasının, sıkıntının kendisi anlamına geldiğini vurgulayan Saka, “Esnafımızı sıkıntıya sokanları önümüzdeki günlerde çok daha sıkıntılı günler bekliyor olacak. Çünkü esnafımıza yapılan haksızlığı, tüm siyasi platformlarda dile getireceğiz” şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.