Ersin Özgündoğdu, "İşin sırrı, huzur verebilmek"...

Türk turizminin 22 yıllık tatil klasiği Kemer Ulusoy Holiday Club, en dolu sezonlarından birini geçiriyor. İşin sırrını “Huzur olmayan yerde turizm olmaz” sözleriyle özetleyen Ulusoy Holiday Club Genel Müdürü Ersin Özgündoğdu, sektöre örnek olması gereken bir duyarlılıkla, her yıl 15 öğrenciyi yetiştirip, turizm sektörüne kazandırıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ersin Özgündoğdu, "İşin sırrı, huzur verebilmek"...

Halil ÖNCÜ / Antalya - Kemer


Sektörde 50 yılı dolduran duayen turizmci Özgündoğdu, yeni sezonu ve Yunanistan’daki krizin Türk turizmine etkilerini, Turizm Aktüel’e açıkladı.




Ulusoy Holiday Club, bir tatil klasiğidir. Vazgeçilmez olmanın sırrı nedir?

 22 yaşında bir tesisiz. Her sene olduğu gibi bu yıl da, 22 senedir yakalamış olduğumuz doluluğu yakalamış durumdayız. Turistlere burada sadece deniz, kum güneş değil aynı zamanda huzur veriyoruz. Çok iyi bilinmesi gerekir ki, huzur olmayan yerde turizm olmaz.

 

2010 sezonu nasıl gidiyor?

 Biz misafirlerimizle, büyük ve güzel bir aileyiz. Dünyanın dört bir yanından gelen misaflere hizmet veriyoruz. Bunlar arasında Rusya’sı da var, Almanya’sı  var, Fransız’ı var, İngiltere’si var, İtalya’sı ve ülkemiz insanları var. Amacımız, turizmde bir mozaik oluşturmak. Bu sene iyi bir sezon geçiriyoruz. Ama keşke bu tempo, 12 ay sürse.

 

Yunanistan’daki kriz bizi ne şekilde etkiler?

“Komşuda ki krizi değerlendirerek hareket etmemiz gerekir diye düşünüyorum. Yunanistan, özellikle adalar çok turist çekiyor. Oradaki krizi değerlendirmek lazım. Türkiye’nin dünya ile rekabet edebilecek sektörlerinin başında turizm geliyor. Türkiye olarak ‘Ucuz ülke’ imajını attık üzerimizden atmamız gerekiyor. Haziranı çok iyi geçirdik. Burasını yarım pansiyon açmıştık, ancak son dönemde her şey dahil ile devam ediyoruz. Biz otelimizde misafirlerimize ‘En kaliteli her şey dahil’i veriyoruz.

 

Ulusoy Holiday Club’ın bir de okul olma misyonu var. Bu konu hakkında bilgi verir misiniz?

Bir benim bir özelliğim var. Her sene değişik okullardan 15 öğrenciyi toplayıp, yetiştirmek için uğraşırım. Bunlara önce okulda sonra da otelimizde uygulamalı eğitimler veriyoruz.  Bugün 1000 kişiye yapılmış bir açık büfeyi, mutfağı okulda göremezler. Ben de kışın vaktim olduğu zaman okulları ziyaret ediyorum. Öğrenci topluyorum. Tüm detayları onlara burada hem çalışarak hem de uygulamalı olarak öğreniyorlar.  Yetiştirdiğim çok sayıda genç turizmci, bugün sektörde en üst kademelerde çalışıyorlar.  Herkese kapımız açık. Onların turizmde iyi yerlerde olmaları beni çok sevindiriyor ve gururlandırıyor.

 

Açık bulunduğunuz 6 ay süresince burası, dev bir fabrika gibi çalışıyor. Bize rakamlarla bu işleyişim boyutlarını anlatır mısınız?

Burası gerçekten de bir fabrika gibi çalışıyor. Size birkaç rakam vereyim: Otelimizde ayda  30 ton sebze, 10 ton  süt , 65 bin yumurta, 1 buçuk ton beyaz  peynir, 15 ton meyve tüketiliyor. Bunlar çok büyük rakamlar. Müşterilerimiz yiyecek-içecek konusunda çok hassaslar. Rus müşterilerimiz meyve ve sebzeyi çok seviyor. Turizm, 42 tane iş koluna hizmet veriyor. Yani turizm sektörü, lokomotif görevi görüyor.

 

 

Kemer’de Rus pazarının hakimiyeti devam ediyor mu? Avrupa pazarı ne durumda seyrediyor?

 Kemer’i pazarlarken biz turizmcilerin de hataları oldu. Başta Ruslar olmak üzere tüm ülkeleri çekmek istedik ve fiyatları indirdik de indirdik. Yani, her milletten misafir ağırlamak iyi tabii. Ama bunu dengelemek, uağırlığı yalnızca bir ülkeye vermemek lazım. 

Biz bunun farkındayız. Bizim otelimiz Birleşmiş Milletler gibi. Burada bir gün içinde bir sürü dil konuşuluyor. Rusya, Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca,  İtalyanca.  İtalya’dan 4 tane animatör var benim tesisimde.  Diyeceksin ki, 30-40 İtalyan turistin var, ama 4 tane İtalyan animatör bulunduruyorsun. Evet, bu animatörlerin burada olması lazım. Bize gelen Rus’un mutlu olması lazım, Alman’ın mutlu olması lazım, Türk’ün olması lazım. Bizim hizmet ilkemiz, misafirimiz olan herkesi buradan dinlenmiş, eğlenmiş olarak mutlu bir şekilde göndermektir.

 

Özellikle şunu vurgulamak istiyorum: Tesisimizin kapısı Türklere her zaman açık. Biz iç pazara çok önem veriyoruz. Herkes gider gelmez ama, Türkler yine gelir, gelecek.  Bu tesiste özellikle yoğun olduğumuz dönemlerde, oran olarak hep Türk misafirlerimiz çok olmuştur. Şu anda ise, Ruslar ve Almanlar başa baş gidiyor. Okulaların tatile girmesi ile birlikte, Türk müşterilerimizin de sayıları arttı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.