Erken rezervasyonda ilk dönem sona erdi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, erken rezervasyonun ilk döneminin sona erdiğini belirterek, ''Kampanyanın geniş kitlelere duyurulması için tur operatörleri, basın, belediyeler ve üniversitelerden büyük destek aldık. Geçtiğimiz yıla oranla ciddi bir artış bekliyoruz'' dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erken rezervasyonda ilk dönem sona erdi...

Demirel, kampanyanın Şubatta başladığını, kendilerine gelen haberlerin iyi yönde olduğunu söyledi. Erken rezervasyon kampanyasının İstanbul'daki EMITT fuarı öncesinde olmasının ve tur operatörlerinin katkısının geniş kitlelere ulaşmayı sağladığını belirten Demirel, ''Tüm reklam araçları kullanıldı, internet dahil. Alışveriş merkezlerinde stantlar açıldı. Yaklaşık 20 büyükşehir belediyesinin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin büyük katkısı oldu'' diye konuştu.

Kampanyayı Kültür ve Turizm Bakanlığının sahiplenmesinin halkta güven oluşturduğunu ifade eden Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hava yolları da destek verdi tanıtım ve indirim anlamında. Bankalar öteleme ve taksit sayılarını artırdı. Vatandaş gördü ki erken rezervasyon yapılınca çok ciddi oranlarda yüzde 35-40'lara varan bir oranda indirim alınıyor. Bu yıl global ekonomik krizin etkisini ilk andaki gibi şiddetli göstermemesi nedeniyle piyasalarda ve dünya ekonomisinde ve turizm hareketlerinde bir canlanma olacağı görüşü hakim. Bu durum ülkemiz için de geçerli elbette. Tur operatörleriyle Ocak ayında yaptığımız toplantılarda gördük ki Avrupa'da Türkiye'ye olan taleplerde ciddi bir artış olacak bu yıl.''

 

''ERKEN REZERVASYON SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ''

 

Türkiye'nin 27 milyon hedefini gerçekleştirmiş bir ülke olduğunu anımsatan Demirel, ''Bu yıl sektör '28 milyon' dedi. Biz daha iddialı konuştuk 30 milyonu hedefliyoruz. Ulaşılamayacak bir rakam olarak da görülmüyor'' dedi. Halkın ''Biz niye yıllardır pahalı tatil yapıyoruz'' algısını sona erdirmek istediklerini anlatan Demirel, şunları kaydetti: ''Erken rezervasyon kampanyası bir sosyal sorumluluk projesi aslında. Halka daha önceden planlanmış tatil kararlarıyla ucuza tatil yapabileceğini söyledik. Bazı seyahat acenteleri rezervasyon dönemini çok cüzi miktarlara sigorta kapsamına aldı. Vatandaş son 3 güne kadar rezervasyonu iptal edip parasını geri alabiliyor. Bu da büyük bir yenilik operatörler açısından.

İyi bir sezon bekliyoruz. Biten dönem erken rezervasyonun en ucuz dönemiydi. Daha sonra ikinci ucuz dönem başlayacak yaza doğru indirim oranları biraz daha azalacak. Rezervasyonunuzu ne kadar önce yaparsanız indirim oranları daha fazla ve gerçekçi oluyor. Bunun için benim tavsiyem sloganımızda olduğu gibi 'Yerinizi Şimdiden Ayırtın' olacak.''

Kampanya rakamlarıyla ilgili henüz bir dönüş olmadığını aktaran Demirel, ''Kampanya bitiminde TÜRSAB'dan bize yazılı açıklama geliyor. Bu yıl yüzde 50'lere varan bir artış bekliyoruz. Uzatma talebi gelebilir ama bu otellerin doluluk oranıyla alakalı bir durum. Kampanya artık oturdu'' diye konuştu. (AA)

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.