Erken rezervasyon arttı, last minute düştü...

Dünya Büyük Otelciler Örgütü ‘Great Hotels of the World Organisation (GHO)’, tüketicinin rezervasyon yapma alışkanlığındaki bu beklenmedik ve radikal değişim karşısında, otelcilerin fiyat politikalarını gözden geçirmelerini ısrarla talep ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erken rezervasyon arttı, last minute düştü...

Merkezi Londra’da bulunan GHO, İngiltere’yi örnek göstererek, tüketicinin 2009’a göre çok farklı bir tutum içinde olduğunu gösterdi. GHO, Ocak 2010 yılında GHO kanalıyla yapılan rezervasyonların yüzde 20’sinin ‘last minute’ satışı olarak kayda geçtiğini, yani otele varış tarihinden en fazla iki hafta önce yapıldığını açıkladı. GHO’ya göre şaşırtıcı olan ise, 2009 yılının aynı döneminde ‘last minute’ satışlarının yüzde 66 gibi kıyaslanamayacak kadar büyük bir rakamda seyrettiğini hatırlattı.

 

Herkes fiyat politikalarını hemen gözden geçirmelidir...

 

Bu sert düşüşü “çok olumlu bir gelişme ve daha önemli bir fırsat” olarak değerlendiren GHO Strateji Müdürü Vanesha Ramsamy, üyelerine “Bu olumlu gelişmeyi uzun vadeli bir fırsata dönüştürmek için herkes fiyat politikalarını hemen gözden geçirmelidir” dedi. Özellikle Avrupalı ve ABD’li tüketicinin artık ‘daha az gelecek kaygısı’ taşımasından doğan bu yeni trendin bu kadar belirgin olarak rakamlara yansıyacağını beklemediklerini itiraf eden Ramsamy, Büyük Otelciler Birliği üyelerine, fiyat politikalarıyla ilgili şunları aktardı:

 

“Değer (fiyat) bilinci çok daha gelişmiş ve fiyatları bütün kanallardan çok iyi araştırabilen bir tüketiciyle karşı karşıyayız. Bu bilinçli tüketici kitlesi yayılacak. Bu kitlenin ‘erken rezervasyon avantajını’ keşfetmesi bizim için çok önemli. Yaz aylarına yönelik ‘last minute’ indirimlerini çok sınırlı tutarak, tüketiciye verdiği kararın doğruluğunu teyit etmemiz gerekir. Yoksa ilerde yine ‘last minute’ belasını başımıza kendi ellerimizle sararız.”

 

GHO üyesi olan Estoril Hotel & Golf Satış Müdürü Rita Castro, “Geçen seneye göre hiç beklemediğimiz şekilde erken rezervasyonların oranı arttı. Erken rezervasyon yapanları daha fazla indirim yaparak mükâfatlandıramayız. Bunu ancak ‘last minute’ satışlarındaki aksiyonlarımızı kontrol altına alarak sağlayabiliriz ve tüketiciye uzun vadeli olarak erken rezervasyon yapmanın en akıllı yol olduğu mesajını verebiliriz.” Diyor.

 

Castro sözlerine şöyle devam ediyor: “Artık tüketici çok daha bilinçli ve ‘fake (sahte)’ indirim ve aksiyonları iyi görüyor ve cezalandırıyor. Fiyatları tüketiciye karşı silah olarak kullanırsak, kendimizi vururuz. Erken rezervasyon yapan bir tüketiciyi, daha düşük last minute fiyatlarıyla cezalandırmaya kalkarsak, bu geri teper. Tüketici iyi bir takipçi. Bize de bu olumlu trendi sürdürmek düşer. Böylece tüketici dahil, herkes kârlı çıkar.” (tourexpi)

 

  

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.