Müberra Eresin: Yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyuyoruz

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Ortadoğu ve Körfez bölgesinden gelen turistlere karşı yaşanan münferit olaylar nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “Dünyanın her yerinden gelen misafirlerimizi memnuniyetle ağırlıyoruz, ağırlamaya da devam edeceğiz” dedi.

05/07/2024 12:36
Müberra Eresin: Yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyuyoruz

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, son günlerde Ortadoğu ve Körfez bölgesinden gelen turistlere karşı yaşanan münferit olaylar nedeniyle sektör olarak büyük bir üzüntü duyduklarını söyledi.

Eresin yaptığı açıklamada, İstanbul’da turistlere saldırı girişiminde bulunan bir kişinin yakalanarak tutuklandığını hatırlatarak, “Bu tip olaylar tamamen münferit olarak gerçekleşmiştir ve tasvip edilmesi mümkün olmadığı gibi tüm turistlere de yapılmış bir hareket olarak görülmesi kabul edilemez. Bu tip olaylar Türk turizminin imajını olumsuz etkileme potansiyeline sahiptir” diye konuştu.

Misafirperverliğimizi biliyorlar

Eresin, açıklamasında şöyle devam etti: “Ülkemize gerek Ortadoğu’dan gerekse diğer ülkelerden gelen tüm misafirlerimize, her zaman en iyi misafirperverliği göstermek için elimizden gelen tüm gayretleri gösteriyoruz. Maalesef bu tür durumlar, ülkemizi karalamak isteyen kesimler tarafından fazlasıyla abartılıyor ve özelikle yurtdışında sürekli gündemde tutulmak isteniyor. Misafirlerimizin, halkımızın konukseverliğinin bilincinde olmalarının buna en iyi cevap olduğunu düşünüyoruz.”

Turizm lokomotif sektör

Turizmin Türkiye’nin en önemli sektörleri arasında başı çektiğine dikkat çeken Eresin, şunları söyledi: “Türkiye’de her hanede en az bir kişinin turizm sektöründen gelir elde ettiğini tahmin ediyoruz. Turizm ülkemizde direkt olarak 54 sektörü etkilemektedir. Türk ekonomisinin can damarlarından biridir. Türkiye için 2024 yılı ziyaretçi sayısı ve turizm geliri hedefimiz Kültür ve Turizm Bakanlığımızla aynı doğrultuda, 60 Milyar Dolar turizm geliri, 60 milyon turiste ulaşmaktır.

Bu hedefe ulaşırken, milliyet ayrımı yapmaksızın Ordadoğu’dan Avrupa’ya, Asya’dan Amerika’ya kadar dünyanın her yerinden gelen misafirlerimizi memnuniyetle ağırlıyoruz, ağırlamaya da devam edeceğiz. Turizm sektörünün hedeflerine ulaşarak cari açığın kapatılmasına, ülke ekonomisi, istihdamı ve kalkınmasına güçlü desteğini vermeye devam edeceğine inanıyoruz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.