Erdek, Parmos Otel ile yeniden turizm sahnesine çıkıyor

Temeli 1978 yılında Ahmet Baş tarafından atılan Baştaş Grup, yol inşasında kullanılan beton elemanları üretimiyle başladığı yolculuğuna birçok başarıyı sığdırmış bir grup. Günümüzde turizm, otomotiv, akaryakıt, tarım, inşaat, beton elemanları, savunma sanayi ve eğitim sektöründe faaliyet gösteren Baştaş Grup’un yatırımları Balıkesir, Bandırma ve Kütahya’da bulunuyor.

02/08/2024 16:56
Erdek, Parmos Otel ile yeniden turizm sahnesine çıkıyor

Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baş, grubun yatırım serüvenini ve stratejisini şöyle anlattı: “İlk önce ana faaliyet alanımız olan beton elamanları üretimindeki teknolojimize yatırım yaparak kapasitemizi artırdık. Ardından beton elemanları üretim fabrikası kurduk. Daha sonra benzeri bir fabrikayı Kütahya da hayata geçirdik. Onları Balıkesir ve Tavşanlıdaki fabrikalarımız takip etti.

1991 yılına geldiğimizde ise farklı bir iş koluna girme kararı alarak Kütahya’da yumurta üretim tesisi kurarak gıda sektörüne girdik. Onu yem fabrikası takip etti. 2007 yılında akaryakıt sektörüne girdik. Akaryakıt istasyonlarımızın içinde Et Usta adında restoran markamızı oluşturarak Bandırma ve Kütahya’da şubelerini açtık. 2012 yılında ise otomotiv sektöründe faaliyet göstermeye başladık. Ardından eğitim, savunma sanayi ve turizm sektörlerinde yatırım yapmaya devam ettik.”

Grubun turizme girişi bir vefa örneği

Bandırma’nın anıtsal yapılarından biri olan ve tarihi 19. yy başlarına uzanan Duyun-i Umumi binasının, 30 yıllık kullanım hakkı ile devralarak restorasyonunu gerçekleştiren Baştaş Grup, yapıyı Bandırma Palas Hotel hizmete açarak turizm sektörüne adım attı. 29 odalı otel, şehrin sembolü olmanın yanında, bünyesinde yer alan ve grubun restoran markalarından biri olan Noir Cafe Kitchen ile kentin en prestijli buluşma mekanlarından biri.

Grubun turizm sektöründeki ikinci yatırımı ise, 2023 yılının haziran ayında kapılarını açan Parmos Otel. Tesisin bulunduğu araziyi 2020 yılında satın aldıklarını anlatan Hüseyin Baş, Parmos Otel’in doğuş hikayesini şöyle anlattı: “Otelin bulunduğu arazisi geçmişte bir kamu kurumuna ait yaz kampıydı. Burayı alırken amacımız otel yapmak değildi. Tamamen yıkıp ailemiz için yazlık yapmayı planlıyorduk. Fakat arazi üzerindeki yapıları incelediğimizde oldukça sağlam ve yığma tuğla dediğimiz teknikle inşa edildiklerini gördük.

 

“Otelimizin gördüğü ilgiyi ve beğeniyi göz önüne aldığımızda, iyi ki bu oteli yapmışız diyorum”

İnşaat ekibimizdeki mimarlarımız da yapıların konumlarının otel için çok uygun olduğu yönünde bilgi verince otel yapmaya karar verdik. 12 bin metrekarelik denize sıfır bir arazide ağaçlara zarar vermeden, tüm binaları iskeletine kadar soyarak en iyi malzemeleri kullanarak Parmos Oteli inşa ettik. Bugün gördüğü ilgiyi ve beğeniyi göz önüne aldığımızda, iyi ki otel yapmışız diyorum. Böylesi güzel bir araziyi özel mülkiyet haline getirmektense, başta Erdek halkı olmak üzere yerli ve yabancı binlerce misafirimizle paylaşmak, keyfini ve huzurunu birlikte yaşamak, bizim için daha büyük bir mutluluk oldu.

“Yeme içme sektöründeki güçlü altyapımızın sayesinde gastronomi alanında oldukça iddialıyız”

Hüseyin Baş, Parmos Otel’in kısa sürede popüler hale getiren faktörleri ise şöyle sıraladı: “Erdek, Türkiye’nin en eski turizm kentlerinden biri. İstanbul ve Bursa gibi iki metropolün yanı başındayız. İstanbul’a 2,5 saat mesafedeyiz. Otelimizin büyüleyici bir peyzajı var. Günbatımı manzaramız da görülmeye değer. Aynı zamanda hayvan dostu bir oteliz.

Yeme içme sektöründeki güçlü altyapımızın sayesinde gastronomi alanında oldukça iddialıyız. Et ve deniz mahsullerinde çok başarılı şeflerimiz var. Marlin Restoranımız otel müşterilerinin yanında, dışarıdan da ciddi bir talep görüyor. Aynı zamanda otelimizin deniz suyu kullanılan havuzu ve plajı da dışarıdan gelen misafirlerimize açık.

Otelimizin bulunduğu alan aldığı rüzgâr itibariyle sörf ve yelkencilik için oldukça ideal. Bu avantajı değerlendirerek bu yıl yelken kulübü açtık. Kulübün başında da oğlum Mustafa Baş var. Yelkenciliğe merakı olan ve bu konuda kendini geliştirmek isteyen gençlere eğitim veriyoruz.”

Otel, bölgedeki yeni turizm yatırımlarına ilham kaynağı oldu

56 odalı Parmos Otel’in hizmete girmesiyle Erdek bölgesinde değişim de hızlanmış. Hizmet kalitesi, yeme içme alanlarındaki başarılı servisi ve gastronomisiyle çekim merkezi haline gelen Parmos Hotel, mevcut otelleri de ister istemez kalite yarışına sürüklemiş, yeni yatırımlar için cesaret kaynağı olmuş.

Erdek’i turizmdeki güzel günlerine döndürmek gibi bir iddialarının olduğunu anlatan Hüseyin Baş, önlerindeki zorlukların da farkında… “Diğer iş kollarımızda iletişim içinde olduğumuz kişilere otel açtığımızı söylüyoruz. Oteli Erdek’te açtığımızı öğrendiklerinde ister istemez biraz şaşırıyorlar. Fakat gelip gördüklerinde ise daha fazla şaşırıyorlar…. İstanbul’a 2,5 saat uzaklıkta, deniz-kum-güneş tatili yapıp, birçok turizm merkezinden daha iyi hizmet alabilmek, misafirlerimizde gerçekten büyük bir şaşkınlığa neden oluyor.”

Parmos Otel 2024 sezonunda da büyük ilgi görüyor

Açıldığı 2023 yılının haziran ayından itibaren sezonu yüzde 80 dolulukla tamamlayan otel, kısa sürede otel puan sitesinde 22 bin tesis arasında 60’ıncı sıraya yükselmiş. Birçok rotanın rezervasyon portalında Kapıdağ Yarımadası’nın önerilen oteli olarak yer alan Parmos Otel, 2024 sezonunda da büyük ilgi görüyor. Yerli müşterinin yanında Orta Avrupa’dan gelen turistler tarafından da tercih edilen otelin, bilinirliliği ve beğenisi her geçen gün artıyor.

Yakın bir gelecekte kapasite artırmanın yanında SPA merkezi yatırımı planladıklarını sözlerine ekleyen Hüseyin Baş, “Erdek, temiz denizi, plajları ve konumu itibariyle çok özel bir yer. Erdek’i geçmişte kalan o güzel günlerine yeniden kavuşturmak istiyoruz. Baştaş Grup olarak öncülük yapmak istiyoruz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.