Erciyes'e 2 yeni otel geliyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinde Erciyes’te bu yıl yapımı tamamlanarak 2024-2025 kayak sezonunda 2 otel daha kapılarını açacak.

22/10/2024 12:23
Erciyes'e 2 yeni otel geliyor

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te Aralık ayının ortasından itibaren kayak sezonunun açılmasını öngördüklerini belirterek, “Geçen sene 2,5 milyona yakın ziyaretçimiz oldu. 2024-2025 kayak sezonu için 3 milyon yerli ve yabancı turisti dağımızda ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.

Erciyes Dağı’nda 15 otel ve 3 bin yatak ve şehir merkezinde ise 10 bin yatak kapasitesiyle misafirlere konaklama imkânı sunulduğunu belirten Başkan Elcuman, ekonomim'de yer alan haberde, kış sezonu hem dağ otelleri hem de şehir otellerinin neredeyse yüzde yüz doluluk oranıyla geçirdiğini ifade etti.

Erciyes’te 3 otelin de inşaatı devam ediyor

Elcuman, Erciyes’te 3 otelinde inşaatının devam ettiğini dile getirerek, “ Erciyes’te kayak sezonunun Aralık ayının ortasından itibaren açılmasını öngörüyoruz. Geçtiğimiz yıl hava şartlarından dolayı kar hem geç yağdı hem de istediğimiz seviyede değildi ama biz 154 adet Türkiye’deki en gelişmiş suni karlama sistemiyle kar yağmasa dahi kar üreterek tüm pistlerimizi zamanında hazır hale getirdik.

Bilindiği üzere son yıllarda yerli ve yabancı turist sayısında yaşanan artışla birlikte dağdaki konaklama imkanının yetersiz kalması, otel yatırımcılarını bölgeye çevirdi. Erciyes’te bu yıl yapımı tamamlanarak 2024-2025 kayak sezonunda 2 otel daha faaliyetlerine başlamış olacak.

Hizmete girecek oteller ile birlikte Erciyes’teki otel sayısı 17’e çıkacak, yatak kapasitesi 3 bin 200’e ulaşacak. Ayrıca 3 otelin de inşaatı devam ediyor. Erciyes’e yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız ile de görüşmelerimiz sürüyor.” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.