En mutlu tatil ülkesi neresi?

Skyscanner 1000 kişiyi geçen sayıda katılımcı ile bir araştırma yaptı. Konaklama, yemek kalitesi, uçuş kolaylığı, iklim, süre, gezi için yeterli çekicilik, planlama ve ödeme dahil bir çok kritere göre yapılan araştırmada insanların en mutlu oldukları tatil ülkesini seçti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
En mutlu tatil ülkesi neresi?

Britanya’da ‘Evdekal’ eğiliminin popülerleşmesine rağmen, bu araştırma, insanların ülke dışına seyahat ettiklerinde daha mutlu olduklarını kanıtlıyor. İlginç olan ise, 10 top destinasyondan 6'sının uzun uçuşlu olması. En çok mutlu olanlar ise, en uzun süre tatil yapanlar.

 

Tatilcileri en çok mutlu eden ülkeler sıralaması:

 

Australia

Canada

S. Africa

India

France

Thailand

USA

Italy

Portugal

Greece

Spain

Turkey

Germany

UK

 
Psikolog Cliff Arnall, skyscanner adına yaptığı açıklamada, “ İngiltere’de tail yapmanın ne kadar önemli olduğundan yola çıkarak baktığımızda, bir çok insanın farklı bir iklimde olmaktan keyif aldığını görüyoruz” dedi.

 

Araştırma sonuçlarına göre, uzun süreli uçuşlarla gidilen tatil yerleri ve yine uzun tatiller daha etkili oluyor, zira bu tatiller daha özel ve ülkede tatil yapmaktan ya da İspanya’ya uçmaktan çok daha fazla anlam ifade ediyor.

 

Toplamda, ankete katılanların % 69'u, son tatillerinden sonra çok keyifli bir ruh hali taşıyor. İşin doğrusu bu durum, insanların tatildeki rahatlamalarından kaynaklanıyor. “Çalışanların tamamına yakını mesleklerinden nefret ediyor ve yine çoğu günlük hayatlarında her gün bilinen şeylerle karşılaşmaktan bıkmış halde.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.