En iyi gün batımı, Kızılçukur Vadisi'ne izleniyor...

Kapadokya Kızılçukur Vadisi'nde, turistlerin ihtiyaçlarına yönelik çevre düzenlemesi yapılacak. Daha çok turist gelmesi için yürüyüş yolları, seyir tepeleri, seyyar tuvaletler, panoramik bakış noktaları ve vadinin yüksek yerlerine çitler kurulacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
En iyi gün batımı, Kızılçukur Vadisi'ne izleniyor...

Türkiye'de gün batımının en iyi izlendiği yerlerin başında gelen Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki Kızılçukur Vadisi'ne, yürüyüş yolları, seyir tepeleri ve çevre düzenlemesi yapılacak.

 

Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan izin alındıktan sonra vadide yapılacak çevre düzenlemesinin belediye tarafından, yürüyüş yolunun ise İl Özel İdaresi tarafından yapılacağını bildirdi.

 

Dünyada doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri bir arada barındırabilen Kapadokya'da, Kızılçukur Vadisi'nin, gün batımının en iyi izlenebildiği ender yerlerinden biri olduğunu söyleyen Özendi, vadiye daha çok turist gelmesi için yürüyüş yolları, seyir tepeleri, seyyar tuvaletler, panoramik bakış noktaları ve vadinin yüksek yerlerine çit yapacaklarını kaydetti.

 

Özellikle Japon, Amerikalı, Alman, İspanyol ve Fransız turistlerin bu vadiye gün batımını izlemeye geldiklerini dile getiren Özendi, ''Gün batımını izlemek için vadiye gelen turistlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak vadide düzenlemeler yapılması gerek. Biz belediye olarak gerekli düzenlemeyi yapacağız. Kurul'dan beklediğimiz izin henüz gelmedi. İzin çıkar çıkmaz çalışmalara başlayacağız.'' (AA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.