En çok Japonlar harcıyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye´ye gelen turistlerin profilini çıkardı. Ruslar, Ukraynalılar, İranlılar, Suriyeliler ve "One ninute" krizine rağmen İsrailliler, tatil için ilk sırada Türkiye´yi düşünüyor. Tatilde en fazla parayı 2 Bin 760 Euro ile Japonlar harcıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
En çok Japonlar harcıyor...

Japonları bin 500-2 bin euro ile İranlılar izlerken, 450 euro ile tatilde en az para harcayanlar ise İtalyanlar Ruslar, Ukraynalılar ve Kazaklar, İran, İsrail ve Suriyeliler tatil için birinci sırada Türkiye´yi tercih ederken, Japonlar ve İranlılar en çok harcayan, İtalyan ve Belçikalılar ise en az harcayan turist gruplarını oluşturuyor. Ruslar Türkiye´de en çok Antalya bölgesinde tatillerini geçirmeyi severken, Muğla İngilizlerin, Bodrum Fransızların Kapadokya ise Japonların gözdesi durumunda. 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü´nün 2011 hedef pazarlar raporunu tamamladı. Buna göre, Rus, Ukrayna, Kazakistan, İran, İsrail, Suriye ve Mısırlı turistlerin tatil için ilk sırada Türkiye´yi tercih ediyor. Rapora göre Türkiye´ye gelen turist sayısında 2008´e göre en çok gerileme olan ülkeler, Güney Kore ve Ukrayna. 2009´da Türkiye´ye gelen Güney Koreli turist yüzde 25.40, Ukraynalı turist sayısı da yüzde 21.34 oranında azaldı. Azerbaycan, İsrail, Rusya, Hindistan da Türkiye´ye gelen turist sayısı az da olsa gerileyen ülkeler arasında yer aldı.

 

Endonezya´dan ilgi arttı 2009´da Türkiye´ye gönderdiği turist sayısı en çok artan ülkelerin başmda Endonezya geldi. Geçen yıl Türkiye´ye gelen Endonezyalı sayısı bir önceki yıla göre yüzde 49.4 arttı. Endonezya´yı yüzde 32.66´lık oran ile Finlandiya, yüzde 26.37yle Türkmenistan, yüzde 25.25´le Suriye ve yüzde 21.88´le İran izledi. İtalyanlar 450 harcıyor Raporda ülkelere göre turistlerin harcama ve tatildeki tercih profili de ortaya çıktı.

 

Tatilde en çok 2 bin 760 euro ile Japonlar para harayor. Japonlan bin 500-2 bin euro ile İranlılar izlerken, Almanlar tatilleri için kişi basma ortclama bin 50 euro, Ruslar 800-bin dolar arası, Ukraynalılar bin-bin 500 dolar arası harcama gerçekleştiriyor.

 

İtalyanlar 450 euro ile tatilde en az para harcayanlar milliyet. En uzun Fransızlar kalıyor Rapora göre gittikleri ülkede kalış süresinde rekor 14 gün ile Fransızlarda. İngiliz ve Almanlar ortclama 10 gün tatil yaparken, Ukıaynalı ve Rusların kalış süresi 7-15 gün arasmda değişiyor. En az para harcayan turist grubunu oluşturan İtalyanlar, tatil süresinde de 7 gün ile son sırada yer alıyor.

 

Raporda yer alan tercih sıralamalarına göre, Antalya Rusların, Muğla İngilizlerin, Bodrum Fransızların, Kapadokya ve Parnukkale ise Japonların gözdesi konumunda. Daha çok kruvaziyer seyahati ile Türkiye´ye gelmeyi tercih eden ABD’iilerin de buna bağlı olarak İstanbul, İzmir gözdesi konumunda. (Vatan)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.