En az kazanan turizm çalışanları Türkiye'de

2023 yılı tahminlerine göre, İspanya’da konaklama endüstrisindeki aylık ortalama brüt maaş 1500 Dolar civarında gerçekleşti. Türkiye’de ise 750 Dolar dolayında. Her iki ülkede de turizm işçisi en az kazanan çalışan olurken, ortalama asgari ülke kazancından % 40-45 daha az gelir elde ediyor.

27/06/2024 14:30
En az kazanan turizm çalışanları Türkiye'de

Turizmdatabank’ın İspanya ve Türkiye Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE ve TÜİK) verilerinden yaptığı analize göre, turizm işçisi en az kazanan işçi iken, iki ülke de en çok turist alanlarda başı çekiyor. 2023 yılı tahminlerine göre, İspanya’da konaklama endüstrisindeki aylık ortalama brüt maaş 1500 Dolar civarında gerçekleşti. Türkiye’de ise, 750 Dolar dolayında. Her iki ülkede de turizm işçisi en az kazanan çalışan olurken, ortalama asgari ülke kazancından % 40-45 daha az gelir elde ediyor.

Avrupa’da bilgi ve iletişim sektörünün yanı sıra finans ve sigorta faaliyetleri her AB üyesi ülkede en yüksek ödemeyi yapan sektörler arasında yer alırken, konaklama ve yiyecek hizmetleri de en düşük ödemeyi yapan sektörler arasında bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.