Emre Tatar, "2010, Kervansaray otellerinin yılı oldu"...

2010 turizm sezonunu oldukça başarılı bir şekilde tamamlamak üzere olduğunu belirten Kervansaray Grup Otelcilik Satış Pazarlama Koordinatörü Emre Tatar, krize rağmen hem dolulukta hem de fiyat artışında beklenileni yakaladıklarını ve yeni yatırımlara da açık olduklarını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Emre Tatar, "2010, Kervansaray otellerinin yılı oldu"...

Kervansaray Grup Otelcilik Satış Pazarlama Koordinatörü Emre Tatar,  2010 sezonunu değerlendirerek,  "Kervansaray otelleri 2010 sezonunu başarılı bir performansla geride bırakmak üzeredir. Bu performans gerek doluluk gerekse fiyat artışlarımızla gerçekleşmiştir. 2009 gibi ciddi kriz yaşanılan bir sezondan sonra 2010 çok rahat seyretti. Özellikle; kişi başı gelirleri bu sezon aşağıya çekmeye zorlayan kur makası, giderlerdeki enflasyon artışları göz önüne alındığında ki, buna rağmen gelirdeki artış çok sevindirici oldu.

 
Marmaris bu sezon her senekinden daha farklı olarak İngilizlerin çok hakim olduğu bir sezonu yaşadı. Fakat Kervansaray Oteli olarak pazar payı dengelerini koruduk. Bodrum’da bu sezon öncesi tahmin ettiğimiz gibi Batı Avrupa’nın düşüş yaşayacağı İngiliz-Rus-Ukrayna pazarlarında anormal artışlar yapacağı ve diğer kayıp pazarların açığını kapatacağını ön görmüştük. Bu öngörümüz tuttu ve Bodrum’da Rus-Ukrayna-İngiliz ve iç pazarda müthiş sıçramalar kaydettik. Bodrum’da en yüksek doluluklara ulaşmış durumdayız. Avrupa pazarında partnerlerimize kondisyon yaptırdık ve bölgedeki kayıp oranını yasamadık. Ama her geçen gün Bodrum’da Avrupa pazarının kan kaybettiği bir gerçek. Özellikle Alman pazarı bu destinasyona mutlaka kazandırılmalı ve uçak sayıları arttırılmalı" diye konuştu.

 

ORTADOĞU VE İRAN PAZARLARI ANTALYA’DA SÜRPRİZ YAPTI...

 

İsrail pazarında yaşanılan sıkıntılara da Emre Tatar, "Antalya bölgesindeki otellerimiz bu sezonu çok başarılı bir şekilde geçirdi. Bu otellerimiz de Avrupa pazarında Ege’nin tam tersi büyük sıçramalar kaydetti. Ayrıca Ortadoğu bu sezon Antalya’da sürpriz Pazar konumunu yakaladı. Özellikle İsrail pazarının üzücü olaylar neticesinde kaybedilen turist oranları İran pazarında kapatıldı. İran o kadar iddialı seyretti ki Rusları Lara bantındaki otellerde zora soktu diyebiliriz. Ruslar bu bölgede yer bulmakta bu sezon zor anlar yaşadılar. Bu otellerde de pazar payı dengelerini koruduk" dedi.

 

KIŞ SEZONUNDA YOĞUN BİR TEMPOYA GİRECEĞİZ

 

Ekim ayı sonu itibarı ile Bodrum, Marmaris ve Kundu Kervansaray otellerinin kapanacağını belirten Emre Tatar, "Kış sezonun da Lara otelimizde yoğun bir tempoya gireceğiz. Uludağ Kervansaray otelimizi baştan aşağı yeniliyoruz. Uludağ’da bu kış sezonun çok daha iyi geçeceği ile ilgili öngörümüzde oldukça yüksek" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.