Elite World Hotels 12’nci otelini Kuşadası’nda açtı

Elite World Hotels & Resort, Türkiye'deki zincir otellerinin 12'inci halkası olan Elite World Kuşadası'nı törenle hizmete açtı. Açılış törenine Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Elite World Hotels & Resort İcra Kurulu Başkanı Vedat Elik, Yönetim Kurulu Üyeleri Emel Elik Bezaroğlu ve Sedat Elik, Kuşadası belediye meclis üyeleri ve çok sayıda turizmci katıldı.

27/06/2024 01:47
Elite World Hotels 12’nci otelini Kuşadası’nda açtı

Otelin tadilatı için 8 milyon euro harcama yapıldığını belirten Elite World Hotels &  Resorts CEO’su Orkun Petekçi, “Çok yakın zamanda da yeni açılışlar, yeni imzalar ataca­ğız. Kuşadası Ege Bölgesi’n­deki ilk otelimiz. Bu da bizim Türkiye’deki 7 bölgeye otel açma hedeflerimizden bir ta­nesini daha hayata geçirdiği­mizi gösteriyor.

12 ay boyunca hizmet ve­receğiz

Otelimiz yaklaşık 8 aylık bir tadilat sürecinden geçe­rek tamamen yenilendi. 136 oda, kongre salonları, kon­sept restoran ve bar, Ege’nin yöresel lezzetleri ile konuk­larımızı ağırlamaya hazırız” dedi. Kuşadası’nın yılın 12 ayı yaşayan bir bölge olduğu­na dikkat çeken Petekçi, Eli­te World Hotels Kuşadası’nın da 12 ay boyunca hizmet ve­receğini belirtti.

Hem yaz hem de kültür turizmi için dünyanın pek çok köşesinden gelen turistlere hizmet ver­meye hazır olduklarını belir­ten Petekçi, yerli turistin de bölge de önemli bir ağırlığı ol­duğunu vurguladı. 2024'ün açılış yılı olması nedeni ile yılı yüzde 65 doluluk oranı ile kapatacaklarını söyleyen Petekçi, kurban bayramında hizmet veren Elite World Ku­şadası’nın yüzde 100 dolulu­ğa ulaştığını belirtti.

Emel Elik Bezaroğlu: Hedefimiz 2030 yılına kadar 50 otel

Elite World Hotels &  Resorts Yöne­tim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu ise, 50 yıllık dene­yimleri ile Elite World otel­lerinde Türk misafirperver­liğini en iyi şekilde sergile­diklerini söyledi. Elite World Hotels Kuşadası’nın önemli bir destinasyon olduğunu be­lirten Bezaroğlu, “Burası bü­yüme hedeflerimizi gerçek­leştirmek adına önemli bir ki­lometre taşını temsil ediyor.

Kuşadası gibi önemli bir tu­rizm destinasyonunda otel açarak bu kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyuyoruz. 2030 yılına kadar 50 otele ulaşma hedefimiz var. Karar­lı adımlarla ilerliyoruz hedef­lerimize” dedi. Kuşadası’nda dünyanın çok farklı yerlerin­den turist ağırlayabilecekle­rini belirten Bezaroğlu, “Bu­rada pazar çeşitliliği var. Ku­şadası Limanı’nın sağladığı avantajlar, tarihi ve kültürel varlıkları ile turizmin parla­yan bir yıldızı olmaya devam edecek” dedi.

Elite World Hotels Kuşadası çok güzel bir otel olmuş

Elite World Kuşadası'nın açılış töreninde konuşan Kuşadas Belediye Başkanı Ömer Günel, "Türkiye'nin turizmdeki amiral gemisi olan Kuşadası'nın zincir otellerden birine ev sahipliği yapacak olması beni çok mutlu etti. Çünkü Kuşadası, geçen zaman içerisinde turizmi çok iyi yönetemediği için gerilere gitti. Biz göreve geldikten sonra ekip arkadaşlarımızla birlikte Kuşadası'nı eski potansiyeline kavuşturmak için var gücümüzle çalıştık. Pandemi dönemini fırsata çevirerek Kuşadası'nın tüm çehresini değiştirdik. Pandemi bittiğinde de misafirlerimizi yeni yüzümüzle karşıladık. Kuşadası'na 5 zincir otel daha geliyor. Bu anlamda Kuşadası 50 bin nitelikli yatak kapasitesiyle pandemi sonrası Türkiye'de turizmin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Biz Kuşadası Belediyesi olarak kentimize yatırım yapmaya, hizmet etmeye ve yatırımcının önünü açmaya devam edeceğiz. Elite World Kuşadası çok güzel bir otel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.