Ekonomik kaygılar ve artan fiyatlar, Avrupalı turistin tatil planlarını nasıl etkileyecek?

Son bulgulara göre, ekonomik kaygılar ve artan fiyatlar, 2025’te tatillerini planlayan Avrupalı ​​tüketiciler arasında önemli değişiler olacacağını gösteriyor. MF’nin 22 Ekim’de açıkladığı tahminlere göre Avro Bölgesi yılı sadece %0,8 ekonomik büyümeyle kapatacak. Almanya için tahmin durgunluk yönünde.

27/10/2024 23:11
Ekonomik kaygılar ve artan fiyatlar, Avrupalı turistin tatil planlarını nasıl etkileyecek?

Son bulgulara göre, ekonomik kaygılar ve artan fiyatlar, 2025’te tatillerini planlayan Avrupalı tüketiciler arasında önemli değişiler olacacağını gösteriyor. MF’nin 22 Ekim’de açıkladığı tahminlere göre Avro Bölgesi yılı sadece %0,8 ekonomik büyümeyle kapatacak. Almanya için tahmin durgunluk yönünde.

Sojern tarafından analiz edilen verilere göre, 2023 ile karşılaştırıldığında daha fazla tüketici uçak yerine karayoluyla seyahat edecek. Turizmdatabank'ın aktardığına göre, Avrupa’daki yurt içi uçuş rezervasyonları yüzde -26, Avrupa içi rezervasyonlar ise yüzde -5 düşüş var.

Aynı zamanda, Latin Amerika’ya (+%3) ve Orta Doğu ve Afrika’daki “çatışmasız ülkelere” (+%3) yönelik rezervasyonlar da arttı. Öte yandan, üst düzey ve lüks otel fiyatları +%1,7 ve +%1,4 oranında artarken, bütçe konaklama sabit kaldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.