Ege'deki depremler erken rezervasyonları etkilemedi

Ege Denizi’nde yaşanan deprem fırtınasının turizm sektöründe erken rezervasyonları etkilemedi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Kıvanç Meriç, “Olumsuzluklara rağmen rezervasyon oranları yüksek” dedi.

07/02/2025 12:50
Ege'deki depremler erken rezervasyonları etkilemedi

Ege Denizi’nde 28 Ocak’ta başlayan deprem fırtınası sürerken, sarsıntılar İzmir başta olmak üzere kıyı bölgelerde hissediliyor. TÜRSAB İzmir BTK Başkanı Kıvanç Meriç, bu durumun turizm sektörünü etkilemediğini söyledi.

Ege Denizi’nde yaşanan depremlerin vatandaşı tedirgin ettiğini ancak, bunun son 10 günde yapılan erken rezervasyonları etkilemediğini ifade eden Meriç, “Erken rezervasyonda daha uygun fiyatlar olduğu için vatandaş talep gösteriyor. Rezervasyon oranları yüksek. Erken rezervasyonlarda geçen seneye göre yüzde 4’lük bir artış var. Böyle devam ederse de rekor kırabileceğimiz bir yıl bekliyoruz” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.