Düzenlemeler ve maliyetler Rus turizmini kayıt dışına itiyor

Rusya’da turizm sektörü son yıllarda büyük bir dönüşüm geçiriyor. II. Uluslararası Tur Operatörleri Kongresi'nde, "kara" turizm pazarının "beyaz" pazarı üç kat aşmış olduğu vurgulandı. İzvestiya'nın haberine göre bu durum, sektörün büyük kısmının yasal çerçevenin dışına kaydığına işaret ediyor.

16/10/2024 14:11
Düzenlemeler ve maliyetler Rus turizmini kayıt dışına itiyor

Tur operatörlerinin birçoğu, yasadışı yollarla hizmet sunarak denetimden kaçmaya çalışırken turizm yasalarındaki yeni değişiklikler bu eğilimi daha da körüklüyor. Kongrede konuşan Turtpomoş Derneği Direktörü Aleksandr Osaulenko, yasal denetimin yetersizliğine dikkat çekti.

Osaulenko birçok tur operatörünün, mevcut yasal yükümlülükleri yerine getirmek yerine, gizli şekilde çalışmayı tercih ettiğini belirterek, özellikle yurt dışı turizm alanında faaliyet gösteren bazı firmaların yasadışı yollarla hizmet sunduğunu vurguladı.

Yasal düzenlemeler yeterli düzeyde uygulanamıyor

Osaulenko "kara turizme" örnek olarak Rusya Kalkınma Bakanlığı'nın tur operatörleri için oluşturduğu federal kayıtta yalnızca iç turizm organizatörü olarak kayıt yaptıran bazı işletmelerin yurt dışı tur da düzenlemesini gösterdi.

Kara pazarın büyümesine rağmen, yasal düzenlemeler yeterli düzeyde uygulanamıyor. Bunun nedeni olarak, denetim mekanizmalarının yetersizliği gösteriliyor. Öte yandan, kara pazarın büyümesinin, turizm sektöründe yasaların karmaşıklığı ve maliyetlerinin yüksek olmasından kaynaklandığı da dile getiriliyor. Turizm sektöründe yapılması planlanan yeni düzenlemelerin, küçük turizm acentelerini olumsuz etkileyebileceği görüşü hakim.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.