Düzce'de 5 yıldızlı Hilton hazırlığı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, 5 yıldızlı Hilton otelinin inşası için çalışmaların başlayacağını açıkladı.

23/06/2024 23:46
Düzce'de 5 yıldızlı Hilton hazırlığı

Düzce'nin turizm potansiyeline dikkat çeken Bıyık Düzce'ye Gelsene portalının tanıtım için çok faydalı olduğunu vurguladı. Düzce'de yayla, şelale ve mağaralara yarım saatte ulaşılabildiğini vurgulayan Bıyık, Düzce TV'de yer alan haberde, ayrıca Batı Karadeniz'in Efes'i Antik Kent'in önemine de vurgu yaptı.

Düzce'ye Gelsene portalının tanıtım için çok faydalı olduğunu söyleyen Bıyık, kurumlar arası ortak bir turizm dili oluşturmayı başardıklarının altını çizdi. Erdoğan Bıyık Ticaret ve Sanayi Odası'nın turizm alanında yürüttüğü çalışmalar ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Bıyık, kurdukları Turizm Ofisi'nin Türkiye'de tek olduğunu belirterek "Yaklaşık bir buçuk yıl önce yeni yönetim göreve geldiği zaman ben Düzce'deki sanayi tesisi ve OSB'lerin yeterli olduğunu söylemiştim. Düzce doğal zenginlikleri, denizi, yaylaları, şelaleleri, mağaraları ve Antik kenti ile turizm açısından öncü olabilecek bir şehir.

"Turizm Ofisi kurduk" 

Artık turizme fazlaca eğilmemiz gerektiğini ifade etmiştim. Bu konuda eleştiri de aldık. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'nın turizmle ne işi var gibi bir algı oluştu. Bizim yaklaşık 5 bin üyemiz var ve bunların 500'ü fabrikacı ve sanayici. Burası sadece Sanayi Odası değil, Ticaret ve Sanayi Odası.

4 bin 500 üyemiz Düzce'de ticaret yapan üyelerimiz. Yani lokantacılar, otelciler, turizme katkı sağlayacak farklı sektörde birçok üyemiz var. Bizim üyelerimizin 5'te 4'ü ticaret yapan üyelerimiz. Biz onlara destek olabilmek için bir turizm atılımı gerçekleştirdik. Bir Turizm Ofisi kurduk. Turizm Ofisi Türkiye'de tek. Bir yerlere dokunmak ve bir yerleri harekete geçirmek istedik. Bunu

hep birlikte başardığımızı da görüyoruz. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Düzce'ye Gelsene adı altında bir portal oluşturduk. İstanbul'dan misafirlerimiz geldi, bununla ilgili çalıştaylar düzenledik" dedi.

Düzce'deki konaklama ve yatak sorunu çözüme kavuşacak 

Düzce'ye Gelsene portalının Düzce'nin ortak turizm dili haline geldiğini ifade eden Bıyık şunları söyledi: "Bu portal çok tuttu. Sosyal medyadan yabancı turistler Düzce'ye gelsene diyor, Sayın Valimiz Düzce'ye gelse ne diyor, Başkanımız Faruk Özlü Düzce'ye gelsene diyor, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu Düzce'ye gelsene diyor, ünlü sanatçılarımız Düzce'ye gelse ne diyor, Milletvekillerimiz Meclis kürsüsünden Düzce'ye gelsene diyor. Düzce bu portala sahip çıktı. Biz Düzce'de ortak bir turizm dili oluşturmaya gayret etmiştik. Buna başardığımıza da inanıyorum. Düzce'nin ortak Turizm dili Düzce'ye Gelsene oldu."

Düzce'deki konaklama ve yatak sorunun çözüme kavuşacağını açıklayan Erdoğan Bıyık "Düzce'de bir yatak problemi var. Bu portal ile yatırımcının da Düzce'ye dikkatini çektik. Şu anda otel inşaatları başladı. 5 yıldızlı Hilton otelinin yeri alındı inşaata başlayacak.Konuralp'te çok önemli bir otel projesi hayata geçiyor. 4 yıldızlı bir otel olacak. Bir başka yatırımcı 4 yıldızlı bir otel yapacak" diye konuştu.

Düzce'nin turizme atağa geçeceğine inandıklarını vurgulayan Bıyık "Düzce Belediyesinin yaylalarda  yaptığı güzel yatırımlar var. Düzce'deki yatak problemini çözdüğümüz anda turizmde çok büyük  gelişmeler olacağına inanıyoruz" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.