Dünya Concierges Kongresi İstanbul'da yapılacak

1952 yılından beri her yıl dünyanın farklı bir şehrinde uluslararası üye olan tüm Concierge görevlilerini buluşturan Genel Kurul, Eğitim Sempozyumu ve Gala davetinin gerçekleştiği Uluslararası Kongre etkinliği, ilk kez Türkiye’de gerçekleşecek.

15/11/2022 21:32
Dünya Concierges Kongresi İstanbul'da yapılacak

Otel danışma görevlileri (Concierge) üst kuruluşu Uluslararası Konsiyerjler Birliği’nin (UICH-Les Clefs d’Or-Union Internationale des Concierges d’Hôtels) 67’nci yıllık toplantısı 11-15 Mart 2023’te İstanbul’da düzenlenecek.

80 ülkede 530 şehirden yaklaşık 4 bin üyesi olan derneğin kongresine 700 kişinin katılması bekleniyor. Kongrenin İstanbul’a alınmasını sağlayan Altın Anahtar Otel Danışma Görevlileri Derneği (Les Clefs d’Or Türkiye) Başkanı Adnan Öner, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu organizasyonu Türkiye’de gerçekleştirmek yıllardır hayalimizdi"

“Bu organizasyonu Türkiye’de gerçekleştirmek yıllardır hayalimizdi. Her yıl birçok ülke hazırladığı önemli sunumlar ve yaptığı lobi faaliyetleri ile uluslararası kongreyi kendi ülkelerine çekebilmek için yarışıyorlar. Hepimizin bildiği gibi 2023 yılı, bizler için çok önemli bir yıl.

Bu ciddiyet ve bilinç ile yönetim kurulumuzun kararlılıkla, aylar süren uluslararası çalışmaları sonuç verdi ve en fazla oyu alarak, 2023 yılı kongresini İstanbul’a getirmeyi başardık. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerini bekliyoruz."

"Kongrenin İstanbul'da yapılacak olması çok önemli bir gelişme"

TÜROB Başkanı Müberra Eresin de, Uluslararası Konsiyerjler Birliği’nin yıllık toplantısını İstanbul’da yapacak olmasının önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “Günümüz otelciliğinde güler yüzleri ile konuğu karşılayan ve uğurlayan bölüm olarak onların beklentilerini karşılamayla görevli concierge personeli, konuğun ilk izlenimlerini oluşturacak

bilgili, ciddi, saygılı, yardımsever ve güler yüzlü tavırlarıyla işletmenin hizmet anlayışı hakkında konuklarda olumlu düşüncelerin oluşmasını sağlıyor. Kongre katılımcıların ülkemizde yaşayacakları misafirperverlik ve deneyimlerle birer ‘tanıtım elçisi’ olarak ülkelerine dönmelerini bekliyoruz” dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.