Dünyanın en büyük havayolu şirketi doğdu...

ABD’li iki dev havayolun birleşmesi tamamlandı. Dünyanın en büyük havayolu şirketi oluşumunda son engel de ortadan kalktı. Hissedarlar iki şirketin birleşmesini onayladı ve United Airlines ile Continental birleşmesinden, United Continental doğdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünyanın en büyük havayolu şirketi doğdu...

United başkanı Glenn Tilton şirketlerin birleşme kararını iştirakçi ve hissedarların onayladığını ve 3 Milyar Amerikan Doları tutarındaki hisse senedinin el değiştirdiğini açıkladı. Dünyanın en büyük uçak şirketi olan United, bir yılda 144 Milyon yolcuyu, 59 ülkede bulunan 370 farklı noktaya taşıyor.

 

United Airlines'in 359 Adet uçağı, Continental'in 333 Adet uçağı bulunuyor. Continental'in Dünya logosu kuyruk dikmesine, United adı uçak gövdesine yazılacak. United, ağırlıklı olarak Asya-Pasifik bölgesinde ve Continental Avrupa ve Latin Amerika bölgelerinde yoğunluklu olarak seferler düzenliyordu.

 

United ve Continental şirketlerinin United Continental Holding çatısı altında birleşmelerinden sonra Amerikan Delta Hava yolları, 'Dünyanın en büyük havayolu' unvanını kaybetti. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.