Dünyaca ünlü şefin, Türk şarabı tutkusu...

Michelin yıldızlı Rene Brienen, Türk şarabına hayran, öyle ki yabancı medya mensuplarını tadım için Türkiye'ye getirdi. Daha önce ilke kez Antalya'da şef olarak katıldığı bir organizasyonda Türk şarabı ile tanışan ve "hayran' olan şef Brienen, daha sonra Kavaklıdere Şarapları'nı, Hollanda'da Michelin yıldızlı restoranında misafirlerine satmaya başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünyaca ünlü şefin, Türk şarabı tutkusu...

Hollanda'nın en başarılı, restoran dünyasının Oscar'ı olarak da bilinen "Michelin yıldızlı" aşçılarından Rene Brienen, Kavaklıdere Şarapları'nın davetlisi olarak, firmanın Kapadokya'da bulunan fabrikasını ziyaret etti.

 

Daha önce ilke kez Antalya'da şef olarak katıldığı bir organizasyonda Türk şarabı ile tanışan ve "hayran' olan şef Brienen, daha sonra Kavaklıdere Şarapları'nı, Hollanda'da Michelin yıldızlı restoranında misafirlerine satmaya başladı.

 

Brienen bu kez de, Kavaklıdere Şarapları'nın davetlisi olarak, şarapları bizzat yerinde görmek üzere, firmanın Kapadokya'daki fabrikasını ziyaret etti. Brienen'e Kapadokya gezisinde, şarap uzmanı eşi Marja Brienen, yine restoran sahibi Ilona Grothausen, yatırımcı Piet van Benschop, Hollanda "L1" televizyonunun Genel Yayın Yönetmeni Leo Hauben ve gurme Frank Nelissen de eşlik etti.

 

Kapadokya'daki turistik gezilerinin ardından, fabrikaya gelen Brienen ve ekibi burada Kavaklıdere Şarapları Murahhas Azası Ali Başman ile birlikte şarapları tattı. ANKA'ya değerlendirmelerde bulunan ünlü şef Brienen, Antalya'da Türk şarabını ilk kez tattığında çok heyecanlandığını ifade ederek, daha sonra bu heyecanı, Hollanda'daki restoranında misafirlerine de yaşatmak istediğini belitti.

 

Restorana gelen konuklar tarafından da şarapların çok beğenildiğini söyleyen şef Brienen, "Tanım olarak bizim kafamızda bir tat paleti vardır; Fransız şarabı, İtalyan şarabı gibi. Türk şaraplarını ise direk olarak bir yere koyamıyorsunuz, kafanızı allak bullak ediyor, bu çok heyecan verici" diye konuştu. Misafirlerin şarapların ismini sadece ismini okumakta zorlandığını ve bunun bir dezavantaj olduğunu belirten şef Brienen, Kapadokya'dan da çok etkilendiklerini sözlerine ekledi.

 

BAŞMAN: TÜRK ŞARABINI TANIYAN HAYRAN OLUYOR.

 
Kavaklıdere Şarapları Murahhas Azası Ali Başman da yaptığı açıklamada, Kavaklıdere Şarapları'nın bağ yatırımları ve şaraplarıyla sektörde öncülüğünü sürdürmeye devam ettiğini ancak, Türk şaraplarını ve Türkiye'de şarap üretildiğini dünyanın çok fazla bilmediğini kaydetti. Türk şaraplarının Avrupa'da genelde etnik marketlerde olduğunu belirten Başman, "Dünyada kendimizi çok fazla tanıtamamışız ama tanışan da hayran oluyor" diye konuştu.
 
Dünyaca ünlü şefleri davet etmeye devam edeceklerini, bu şekilde ürüne karşı güvenin oldukça artacağını söyleyen Başman, "Böylelikle bağdan-şaraba kadar tüm kalite çalışmalarını görmüş oluyorlar. Hollanda, İngiltere gibi ülkeler üretici olmadıkları için şarapta objektif olabiliyorlar. Bu nedenle bu tip ülkeler üzerine atak yapmak daha doğru. Kendi üzümlerimizin sadece bizde olması çok büyük avantaj, bunu çok iyi kullanmamız gerek" dedi.

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.