Dünya turizmi 2010'da yüzde 4 büyüyecek...

Geçen yılı ekonomik krizin gölgesinde geçiren dünya turizminin bu yıl krizin etkilerinden kurtulacağı belirtiliyor. Merkezi Madrid’te bulunan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) Dünya Turizm Barometresi’ne göre, 2009’daki turizm hareketleri domuz gribi ve ekonomik krizden olumsuz yönde etkilendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya turizmi 2010'da yüzde 4 büyüyecek...

Barometre’yi hazırlayan uzmanlar, geçen yıl dünyayı dolaşan turist sayısının bir önceki yılın yüzde 4 altında kalarak 880 milyon kişi olarak gerçekleştiğini belirtiyor. UNWTO uzmanları, bu yıl dünya turizminin yüzde 3 ile 4 arasında büyüyeceğini tahmin ediyor.

 

Dünya Turizm Barometresi’ne göre 2009 yılında turizm gelirlerinde yüzde 6’lık gerileme oldu. UNWTO Genel Sekreteri Talip Rifai, ihracattaki daralmanın dünya geneline yayılarak yüzde 12 düştüğünü anımsatarak, “Turizm gelirindeki gerileme ise hem yüzde 6 seviyesinde kaldı hem de bu düşüş tüm bölgelere aynı oranda yansımadı. Örneğin, Çin’de hafif bir büyümeye, İspanya ve Brezilya’da ise küçülmeye yol açtı. Asya-Pasifik bölgesi yüzde 2 daraldı. Bu bölgenin 2010’da hızla toparlanacağına inanıyoruz” dedi. 

 

Rifai, endişelerin henüz tam anlamıyla yok olmadığının altını çizerek, “2009 yılı şimdiye kadar turizmde yaşadığımız en kötü yıl oldu. Abartılan domuz gribi ve etkileri hala devam eden ekonomik kriz, turizmi 11 Eylül saldırısından daha kötü etkiledi. Bu yıla ilişkin beklentilere baktığımızda, dipten çıkışın başladığı inancının hakim olmaya başladığını görüyoruz” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.