Dünya fuar sanayii, yüzde 12,5 geriledi...

The Center for Exhibition Industry Research(CEIR) tarafından yayınlanan '2009 CEIR Index Report' adlı çalışmada, küresel fuar sanayiinin 2009’da yüzde 12,5 oranında küçüldüğü açıklandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya fuar sanayii, yüzde 12,5 geriledi...

Dünya genelindeki sektör ve genel fuarlar, 10 milyonlarca kişinin hareketine ve yüz milyarlarca doların dolaşımına sebep oluyor. Fuarlara gelen ziyaretçi sayısı ve bu fuarlarda yapılan anlaşmalar, dünya ticareti için önemli ipuçları barındırıyor ve bir nevi ‘nabız-ölçer’ görevi yapıyor.

  

The Center for Exhibition Industry Research(CEIR) tarafından yayınlanan '2009 CEIR Index Report' adlı çalışmada, küresel fuar sanayiinin 2009’da yüzde 12,5 oranında küçüldüğü açıklandı. “Fuar sanayisinin küresel ekonomik krizin derinliği, süresi ve etki alanına dayanamadı” diyen CEIR CEO’su Douglas L. Ducate, “Özellikle kriz döneminde insanların fuarlara daha büyük önem vermesini beklerdik. Fuarlar, krizden çıkış reçetesinin önemli bir bölümüdür” diye konuştu.

 

CEIR raporundaki bütün parametreler önemli oranda küçülme gösterdi. Örneğin 2009 yılında, 2008 yılına göre, dünya fuarlarındaki net sergi alanı sayısı (metrekare olarak) yüzde 12,3 küçülürken, fuar sanayisinin geliri (cirosu) yüzde 13,2 oranında geriledi. Fuarlara katılımcı olarak iştirak eden şirketlerin sayısı yüzde 5,8 düşerken, bu şirketlerin gönderdiği personel sayısı da yüzde 4,1 oranında azaldı. (tourexpi)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.