Doria Hotel, misafirlerini sanatla buluşturuyor...

Dış mimari özelliklerinden lobi ve odalarına kadar her noktasında sanatsal dokunuşlar bulunan Doria Hotel Bodrum, yörenin renk ve çizgisini taşıyan, rahatlatan ve huzur veren bir otel olma özelliği taşıyor

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Doria Hotel, misafirlerini sanatla buluşturuyor...
İç ve dış mimari özelliklerinden, lobi ve odalarındaki tablolara ve heykellere kadar her şeyi ile bir “sanat oteli” ifadesini hak eden Doria Hotel Bodrum, eşsiz manzarası, SPA’sı ve Akdeniz mutfağını iddialı uygulayan restoranı ile Bodrum’u sevenlere 12 ay hizmet veriyor.

Bodrum’un tanınmış ressamlarından Ali Atmaca’nın eserleri Doria Hotel Bodrum’un lobi duvarlarında sanat galerisi ortamının yaratılmasına yardımcı oluyor. Tuğrul Selçuk’un heykelleri otelin giriş ve lobi oturma bölümlerinde sergileniyor. Yine Tuğrul Selçuk’un yapmış olduğu “Genetiği Bozulmuş Tohumlar” adlı çalışma resepsiyon bankosunun arkasında yer alıyor. Gülüm Bağcı’nın kendi koleksiyonundan yararlanarak tasarımını yaptığı kütüphane aksesuarları lobide göze çarpıyor.

Banu Taylan’ın Bodrum’a özgü renk ve kompozisyonları birleştirdiği yağlı boya tabloları Doria Hotel Bodrum’un odalarını süslüyor. Ayrıca, Banu Taylan’ın Ege’nin simgesi olan zeytin ve limonlardan esinlenerek çalıştığı özgün tablolar restoranın duvarlarında sergileniyor.

Mimarisi ile konuklarını büyülüyor
Doria Hotel, Bodrum mimarisine özgü, eğime teraslamalar şeklinde oturan bölümlerden oluşmuş. Her bir bölüm bir diğerinin manzarasını kesmeyecek şekilde tasarlanmış. Bölümlerde ortaya çıkan ve geriye çekilen teraslar eşsiz bir manzaraya açılıyor. Yeşil dokuyu bölümlerin arasına alan otel sadeliği temsil eden beyaz rengi ve Ürgüp yöresinden getirilip Bodrum’da işlenen taş dokusuyla bütünleşiyor. Yer yer bu sadeliği taş dokuyla harmanlayan otelin dış cephe karakteri, tipik Bodrum evlerinin kendine özgü yorumu olmuş.

Doria Hotel Bodrum’un odalarının genel mimarisi çağdaş Akdeniz çizgi ve renklerini taşıyor. Oda zeminlerinde, giriş koridorlarında mermer; yatak odası ve oturma alanlarında meşe parke kullanılmış. Bazı noktalara serilmiş cocos halılar görselliğe olumlu katkı yapıyor. Lake dolapları, beyaz panjurları, meşe ve bambu kaplama mobilyaları ve geniş yataklarıyla huzurlu bir ortam sağlanmaya çalışılmış. Banyolarda, zeminde afyon mermeri, duvarlarda carrera mermeri kullanılmış.

Sanat eseri lezzetlerin doğduğu yer
Gökova manzarasına hâkim, önünde havuzu bulunan restoran, sabah zengin kahvaltı büfesi, öğlen ve akşam ala carte yemek hizmeti verecek şekilde düşünülmüş. Akdeniz renklerinin yer aldığı restoranda farklı oturma grupları bulunuyor. Odun fırınında günün her saatinde çeşitli spesiyaliteler veriliyor.

Sanatla dans eden ruha; masajla rahatlayan beden eşlik ediyor
İçerisinde kapalı yüzme havuzu, fitness center’ı, Türk hamamı, saunası ve şok duşları bulunan Doria Wellness Center’ın, ayrıca 4 ayrı masaj odasında hem içeride, hem de dışarıda, eşsiz manzaraya karşı masaj yaptırılması mümkün. SPA alanında malzeme olarak ağırlıklı teak ağacı kullanmış. Masaj odalarında seçilen duvar kâğıdı rengi ve bambu kaplamalar, müşterilerin dingin ortamı yakalamasını hedeflemiş. (SHF)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.