Doluluk oranını geçen yıla göre yüzde 25 arttı...

Turizmde yıldızı hızla parlayan Türkiye'nin rakipleri, pazarlarını kaptırmamak için olağanüstü çaba harcıyor. Tüm bunlara rağmen Türkiye ise şimdiden doluluk oranını geçen yıla göre yüzde 25 artırdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Doluluk oranını geçen yıla göre yüzde 25 arttı...

Ekonomisi sıkıntıda olan Yunanistan, ülkesinde tatile gelecek Rus turistlere yılda 6 girişlik vize kolaylığı sunmaya başladı. İspanya ise geçen yıl kur farkı nedeniyle Türkiye'yi tercih eden İngilizleri hedef kitle seçerek fiyatlarını indirdi. Türkiye ise şimdiden doluluk oranını geçen yıla göre yüzde 25 artırdı.

 

Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Bülent İlbahar, yeni tesisleri, fiyat ve hizmet kalitesi açısından dünya turizm pazarında rakiplerini zorlayan Türkiye'nin yeni pazarlara yöneldiğini, rakipler Yunanistan ile İspanya'nın ise çeşitli promosyon ve vaatlerle cazibe merkezi olmaya çalıştığını söyledi. Hedeflerinin turizmde dünyanın her yerine ulaşmak olduğunu belirten İlbahar, Türkiye'nin bu yıl tüm fuarlarda yıldız ülke olduğunu kaydetti. Şu andaki verilere göre doluluk oranlarının geçen yıla göre yüzde 15 ile 25 arasında arttığını ifade eden Bülent İlbahar, “İran pazarı bu yıl çok hareketli. Sadece İzmir'e haftada 10 uçak bekliyoruz. Romanya rezervasyonları çok iyi. Rusların yine gözde ülkesi Türkiye. Rus pazarında ciddi artış var. Bu yıl Yunanistan'dan dört kat daha iyiyiz” dedi.

 

Türkiye'nin durumunun rakip ülkeleri, turistlere cazip olanaklar sunmak için harekete geçirdiğini anlatan İlbahar, “Rakiplerimize göre avantajlarımız çok fazla. Tesislerimiz yeni. Fiyat ve kalite açısından çekici. Turiste hizmet açısından çok öndeyiz” diye konuştu. Bülent İlbahar, Yunanistan ile İspanya'nın yıllardır liderliği ellerinde tuttukları için şımardığını, turiste iyi davranmadığını ve tesislerinin eskidiğini ifade etti. Tüm bunlara bir de Yunanistan'daki ekonomik krizin eklendiğini belirten İlbahar, “Şimdi promosyon peşindeler. Yunanistan, Rus turistlere yıl içinde 6 girişlik vize uygulaması başlattı. İspanya kur farkı nedeniyle Türkiye'yi tercih eden İngiliz turiste promosyon yapıyor, indirim uyguluyor. Bunlara rağmen kalite fiyat ve hizmet açısından en önde olan ülkemiz tercih ediliyor” dedi.

 

TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, mart ayı sonunda biten erken rezervasyon döneminin bu yıl mayıs sonuna kadar uzatılmasının da olumlu etki yapacağını sözlerine ekledi. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.