Doğu Karadeniz'den, Günay'a teşekkür...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın İkizdere Vadisi boyunca inşaatı süren 4 HES projesinin bölgeye verdiği tahribatı somut bir şekilde gözlemlediğini ifade etmesi yöre halkını memnun etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Doğu Karadeniz'den, Günay'a teşekkür...

Mimar Mühendisler Grubu Yerbilimleri Komisyon Başkanı ve İkizdere Derneği eski Başkanı Kadem Ekşi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın İkizdere Vadisi boyunca inşaatı süren 4 hidroelektrik santral (HES) projesinin bölgeye verdiği tahribatı somut bir şekilde gözlemlediğini ifade ettiğini belirterek “Bu tahribat durdurulsun, dere soykırımına son verilsin dedik. Bu ifadelerimizin sayın Bakan’ın ağzından yankı bulması bizi son derece memnun ve mutlu etmiştir” dedi.

 

Derelerin özgür akmasını sağlayacak çözüm ve açılımlar bekliyoruz...

 

Enerji karşıtı olmayan yöre insanının çevre ve doğanın da korunması adına HES ‘lere hayır dediğini ifade eden Ekşi, şunları kaydetti: "Bu çığlığa kulak verilmesi ve derelerin özgür akmasını sağlayacak çözüm ve açılımlar Doğu Karadeniz Kalkınma Planı kapsamında sayın Başbakanımızdan bölge insanları olarak bizler bekliyoruz. Bu bölgede 150 bin kişinin iş aş kazanacağı ifade edilen plan yöre halkını memnun eder. Ancak bu bölgenin doğal zenginlikleri korkunç çevre katliamlarına döner ve süreç sona erdirilmese sayın Kültür ve Turizm Bakanımızın dediği gibi sukutu hayaldir.

Bölge insanı da yine yoksulluk ve işsizlikle boğuşan bir süreç yaşar. STK ‘lar olarak bu çığlığa kulak verilmesini istiyoruz. İkizdere Vadisinin 45 kilometrelik bölümü yok edildi, ancak geriye kalan Cimil, Ovit ve Anzer aksının hala kaybettikleri hiçbir şey yok. Bu işin çözümünü sayın Başbakanımızdan talep ediyor ve bu çığlığa kulak vermesini istiyoruz. "

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.