Diyarbakır'da oteller yüzde 95 doldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Diyarbakır Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikler büyük ilgi görürken, kentte oteller yüzde 95 doluluğa ulaştı. Diyarbakır halkı, turizmin yanı sıra GAP’ın etkisiyle tarımsal kalkınmada baş rol üstlenmeye hazırlanıyor.

21/10/2024 14:27
Diyarbakır'da oteller yüzde 95 doldu

Dünyanın en uzun süreli festivalleri arasında yer alan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin önemli duraklarından olan Diyarbakır  Kültür Yolu Festivali’nin 3’üncüsü, 12 Ekim’de başladı. Mezopotamya’nın çok dinli, çok dilli, çok kültürlü yapısı, kendine has mimarisi ve sanat anlayışı ile pek çok uygarlığın merkezi olan Diyarbakır’da 20 Ekim’e kadar sürdü.

Festivalde; 46 noktada, 250’ye yakın etkinlik yapıldı. Festivalde, tiyatro temsillerinden; Türkçe, Kürtçe şarkıların seslendirileceği konserlere, çocuk programlarına kadar pek çok farklı etkinlik düzenlendi. Festivalin kente çok önemli bir ekonomik ve sosyal hareketlilik kattığını belirten Diyarbakır halkı, kentin genel algısına da olumlu etki ettiğine işaret etti.

Festival kente hareketlilik kattı

Festivalin kente getirdiği hareketlilik ve genel ekonomik görünümü hakkında fikir sahibi olmanıza imkân veren Diyarbakır çarşısı, değişimin gözle görülebileceği bir canlılık ortaya koyuyor.

Güneydoğu-Doğu Anadolu’nun en yüksek göç alan şehri Diyarbakır, yatırıma açlığı, tarih turizmi ve büyüyen ekonomisiyle bir cazibe merkezi haline gelmeye hazır. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, yer altı madenleri zenginliğiyle önemli bir ekonomik değerin üzerine kurulu Diyarbakır, özellikle mermer rezervleriyle ön plana çıkıyor. Bu kent, öncelikle terör algısını yıkarak, bölgenin ve hatta ülkenin en çok üreten ve gelişeni olmaya aday.

3 günde 1 milyon ziyaretçi

Festivale ilk 3 günde yaklaşık 1 milyon ziyaretçinin katıldığı Diyarbakır’da otellerde doluluk oranı yüzde 95 noktasına kadar geldi. Konserlere yoğun ilgi gösteren festival konukları, İçkale, Dağkapı Meydanı, Hasan Paşa Hanı, Diyarbakır Arkeoloji Müzesi, Kurşunlu Camisi Meydanı, Ulu Cami, Paşa Hamamı, Surp Giragos Kilisesi, Keldani Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi, Şeyh Mutahhar (Dört Ayaklı Minare) Camisi, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi, Ziya Gökalp Müzesi, Mesudiye Medresesi, Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi, Kervansaray, On Gözlü Köprü ve Nevruz Parkı gibi birçok alanda sergilere katıldı. Müzik dinletileri ve konserler sanatseverlerle buluştu. Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami’de de “Sonsuzluk Kapıları” adlı dijital sergi, katılımcılara modern teknolojiyi ve geleneksel mimariyi buluşturan yenilikçi bir deneyim sundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.